Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Δεκ 2013

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Επιτυχία για τους εργαζόμενους στην ACS Ζωγράφου

Επιτυχή έκβαση είχε ο αγώνας των δυο εργαζομένων στην ACS Ζωγράφου (προηγούμενο άρθρο στο φ. 720 της Π.Σ.) με την επαναπρόσληψη του ενός εργαζομένου (ο άλλος είχε ήδη δρομολογήσει την επιστροφή του στη χώρα καταγωγής του), αλλά και την οικονομική τους αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι, αν και δικαιωμένοι από το Εφετείο, είχαν να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία που νιώθει την άνεση, στο αντιδραστικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική του συστήματος, η βάρβαρη και ταξική επίθεση με γενικό σύνθημα «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο» να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές. Με λίγα λόγια, η υλοποίηση της όποιας δικαστικής απόφασης βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων και μόνο.
Με αυτή την έννοια καταλύτης για την επιτυχή έκβαση του αγώνα αυτού ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα της ACS Ζωγράφου την Παρασκευή 1/11, που οργανώθηκε από την ΑΠΕΤΤ και την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και στηρίχτηκε από εργαζόμενους μέλη συλλογικοτήτων της περιοχής και συνελεύσεων, μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων (που άνοιξαν το ζήτημα στους συλλόγους και στις συνελεύσεις) και φοιτητές του ΕΚΠΑ που ήρθαν από τις απεργιακές φρουρές της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Η πίεση που άσκησε η συγκέντρωση οδήγησε τον εργοδότη να δεχτεί συνάντηση με τους εργαζόμενους και αντιπροσωπία από τους συγκεντρωμένους. Ακολούθησαν δυο ακόμη συναντήσεις με τον εργοδότη (Δευτέρα 4/11 και Τετάρτη 6/11) για να διευθετηθεί τελικά το ζήτημα. Σημαντική, επίσης, και η πίεση που άσκησαν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία εργαζομένων (ΘΡΙΑΣΙΟ, WIND, VODAFONE ), από φοιτητικούς συλλόγους (Γεωλογικό, Ιατρική, Φυσικό, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΣΟΕΕ, Νομική ), από συλλογικότητες (ΑΠΕΤΤ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ).
Η θετική έκβαση του αγώνα των εργαζομένων αυτών, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και η ταξική αλληλεγγύη, όχι μόνο έχουν αποτέλεσμα, αλλά αποτελούν και τη μόνη εγγύηση ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.