Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Δεκ 2013

24ωρη απεργία στην «Intrasoft International»

24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013 πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην «Intrasoft International», του ομίλου «Intracom», για να εναντιωθούν στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει πέντε άτομα τον προηγούμενο μήνα και άλλα τρία πριν από λίγες μέρες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 8 συναδέλφων τους και απαιτούν να μη γίνουν άλλες απολύσεις.
Η απόφαση για αγώνα πάρθηκε μετά από γενική συνέλευση. Με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, που έφτασε στο 75%, οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι καταλαβαίνουν πως το ζήτημα των απολύσεων δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους που απολύθηκαν. Έδειξαν ότι καταλαβαίνουν ότι είναι ένα ζήτημα που μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους και μόνο με αγώνα μπορεί να παλευτεί. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της συνέχειας, τόσο γιατί το ζήτημα των συγκεκριμένων απολύσεων παραμένει όσο και γιατί σίγουρα η πολιτική των απολύσεων δεν σταματά εδώ. Γιατί το δικαίωμα στη δουλειά είναι πρώτα απ’ όλα δικαίωμα στη ζωή και γιατί η πολιτική των απολύσεων ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.