Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιουν 2013

Απαγωγή, βασανισμός και παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά
Συγκέντρωση, Τρίτη 10 Ιουνίου, 6:30 μ.μ., Προπύλαια

Την ίδια στιγμή που στην Τουρκία έχει ξεσπάσει μια λαϊκή εξέγερση, η ελληνική κυβέρνηση κι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, με τη συνδρομή, προφανώς, και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, παραδίδουν στο καθεστώς της Τουρκίας, τον αγωνιστή πολιτικό πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά. Η μαφιόζικου τύπου απαγωγή του έγινε το βράδυ της Πέμπτης 30/5 στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα, όταν ένα αυτοκίνητο, με τον αριθμό ΖΚΙ 8462 τον οποίο πρόλαβαν να σημειώσουν αυτόπτες μάρτυρες, σταμάτησε δίπλα του, πέντε άνδρες κατέβηκαν απ΄ αυτό και τον επιβίβασαν βίαια στο αμάξι, μετά από ξυλοδαρμό του. Το αμάξι –που άνηκε στην αστυνομία, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «αγνοούσε» (sic) την παρουσία του στη χώρα- κατευθύνθηκε προς τα σύνορα, ενώ εναλλάσσονταν οι ομάδες των ατόμων που τον συνόδευαν, μιλώντας, μάλιστα, είτε ελληνικά είτε τουρκικά είτε αγγλικά. Δε δίστασαν να του φορέσουν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι και να τον βασανίσουν, παραδίδοντάς τον, τελικά, στα κρατητήρια της Αδριανούπολης. Στην Κωνσταντινούπολη πλέον, ο Μπουλούτ Γιαϊλά κατήγγειλε την απαγωγή του μιλώντας στο δικηγόρο του και περιγράφοντας αυτά που έζησε.
Αναφερόμενο στην απαγωγή –την οποία ονομάζει «φυγάδευση»- το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan χαρακτηρίζει τον Μπουλούτ Γιαϊλα, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, αγωνιστής κι επαναστάτης, ως «ζωντανή βόμβα» και μέλος ακραίου κόμματος (DHKP-C). Ο Μπουλούτ, βέβαια, είχε συλληφθεί στην Τουρκία 10 φορές κι είχε υποστεί βασανιστήρια για τη συμμετοχή του στο φοιτητικό κίνημα, μέχρι να βρεθεί στη χώρα μας και να καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο αρνήθηκαν να δώσουν οι ελληνικές αρχές.
Η τρομοκρατική αυτή επιχείρηση αποτελεί συνέχεια και παρόξυνση του πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί απ΄ την ελληνική κυβέρνηση και τους μηχανισμούς των ιμπεριαλιστών -όπως της Ιντερπόλ, η οποία εκδίδει «αιφνιδιαστικά» εντάλματα σύλληψής τους λίγο πριν από διαδικασίες ανανέωσης ταυτότητας ή ασύλου- ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στη χώρα μας. Ενός πογκρόμ που χαρακτηρίστηκε από τη σύλληψη, προφυλάκιση, κακοποίηση και απειλή έκδοσης κι άλλων αγωνιστών. Κι ενώ οι Φαντίκ Αντιμαν, Ζεκί Γκορμπούζ και Μπουλέντ Κομέρτ και Χουσείν Τζακίλ δε θα εκδοθούν στην Τουρκία, κάτι που αποτελεί επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, η αγωνίστρια Γκιονούλ Γιλμάζ (Εμινέ), εξακολουθεί ν’ απειλείται με έκδοση.
Είναι φανερό πως οι άρχουσες τάξεις και οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία συνεργάζονται –με τη… συνδρομή και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους– ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους λαϊκούς αγωνιστές.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στις συσκέψεις που κάλεσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους Πολιτικούς Κρατούμενους, όπου συμμετείχαν κι άλλες οργανώσεις, και στη συνέντευξη τύπου στις 1/6, εκφράζοντας την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του προς αυτούς, καταγγέλλοντας τόσο την απαγωγή, όσο και τη συνολικότερη πολιτική στόχευση, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση τύπου.
Σε διαδήλωση καταγγελίας της τρομοκρατικής απαγωγής του Μπουλούτ Γιαϊλά καλούν η «Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν», κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, συνδικάτα, κοινότητες προσφύγων και μεταναστών, για την Τρίτη 11/5, στις 6:30 μ.μ., στα Προπύλαια.