Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουν 2013

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΛΥΛΑΚΟΥ
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του εργοδότη

Απέρριψε τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο πρώην εργοδότης της Β. Κυπραίος ενάντια στην απολυμένη εργάτρια Ευγενία Λυλάκου. Με την αίτηση αυτή ο εργοδότης ζητούσε τη συντηρητική κατάσχεση(!!!) του σπιτιού της εργαζόμενης μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή που έχει κινήσει εναντίον της για «ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμιση», τη γνωστή κατηγορία που εξαπολύουν οι εργοδότες ενάντια σε όποιον εργαζόμενο δημοσιοποιεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και διεκδικεί τα δικαιώματά του!!!
Ουσιαστικά, τα ασφαλιστικά μέτρα αποτελούσαν κορύφωση της πρόκλησης που είχε ξεκινήσει η εργοδοσία με την αγωγή της ενάντια στην εργαζόμενη. Με την αίτηση για κατάσχεση του σπιτιού της ο εργοδότης άγγιξε το απόγειο της εκδικητικότητάς του απέναντι στην Ε. Λυλάκου. Δεν του αρκούσε που την απέλυσε επειδή διεκδικούσε τα αυτονόητα (και μάλιστα μετά από την εξάντληση κάθε ορίου υπομονής της), δεν του αρκούσε που έριξε στην ανεργία μία μητέρα δύο μικρών παιδιών σε καιρό κρίσης (η Ευγενία ακόμη δεν έχει βρει δουλειά από το Δεκέμβρη του 2010), θέλει και 100.000 ευρώ από την απολυμένη (τόσα ζητάει με την αγωγή του) τα οποία ήθελε και να τα εξασφαλίσει μέσω της κατάσχεσης του σπιτιού της!
Η απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ασφαλώς και αποτελεί μία ανακούφιση για την εργαζόμενη. Ωστόσο, το βασικό ζήτημα παραμένει ανοιχτό και δεν είναι άλλο από την οριστική απόρριψη της αγωγής του εργοδότη, καθώς και τη δικαίωση της Ευγενίας με την αναγνώριση της καταχρηστικότητας και της εκδικητικότητας της απόλυσής της και με την επιστροφή της στην εργασία της.