Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιουν 2013

Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για την επίσκεψη του Σόιμπλε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μετά του κλυδωνισμούς που πέρασε το αστικό πολιτικό σύστημα, με αφορμή την επιλογή του να κλείσει την ΕΡΤ και με καθοριστική τη συμβολή των «απρόσμενων» λαϊκών αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε, και αφού συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και κατάφερε να «αποτρέψει» τις εκλογές στήνοντας τη νέα κυβέρνηση υποταγής στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και εντατικοποίησης της επίθεσης στο λαό, οριστικοποιήθηκε ο ερχομός του Σόιμπλε στη χώρα μας για τις 18 Ιούλη.
Δέκα μήνες μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα έρχεται για να εκφράσει τη στήριξή του σε μια κυβέρνηση της οποίας το μέλλον είναι ρευστό και αβέβαιο.
Έρχεται για να εξασφαλίσει ότι αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη πιο αποφασιστικά, με όλο το ρίσκο που αυτό κουβαλάει να ξεσηκωθεί ο λαός, στην εφαρμογή των μέτρων που έχει αναλάβει, να περάσει αλλά και να εξυπηρετήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη περιοχή, οικονομικοί, πολιτικοί και αλλά και στρατιωτικοί, οξύνονται και δημιουργούν πολλούς κινδύνους για τους λαούς.
Προχωρούν λοιπόν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς στην εφαρμογή των μέτρων κατά του λαού και ξεπουλήματος της χώρας, σε μια περίοδο που όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτή η εφαρμογή δεν θα είναι περίπατος και θα χρειαστεί ακόμη περισσότερος βούρδουλας, ακόμη περισσότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής αυτού του τόπου.
Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα και την αριστερά καλούνται να συμβάλουν στη δημιουργία των αναγκαίων αντιστάσεων του λαού. Να συμβάλουν να υποδεχτεί ο λαός μας τον εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού όπως του αξίζει! Με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα να εκφράσει την αντίθεσή του στην επίσκεψη Σόιμπλε, να καταδικάσει τη πολιτική της εξάρτησης και υποτέλειας, να διαδηλώσει ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που του επιβάλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013