Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

6 Ιουν 2013

Γιάννενα: Πορεία αλληλεγγύης στο Τούρκικο λαό


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό, που βιώνει τις τελευταίες μέρες τη βία και την τρομοκρατία του τουρκικού κράτους, σε πολλές πόλεις της χώρας. Περίπου 400 άτομα συμμετείχαν σε μια διαδήλωση, που είχε καλό παλμό και αρκετά μεγάλη διαδρομή. Η ανταπόκριση του κόσμου κρίνεται θετική αν αναλογιστεί κανείς τη μικρή προπαγάνδιση που έγινε στην πόλη για το ζήτημα. Ακούστηκαν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης που συνέδεαν το ξέσπασμα του τουρκικού λαού και τους αγώνες του ελληνικού λαού των τελευταίων χρόνων.
Η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ υπερασπίστηκαν το δίκιο της πάλης του τουρκικού λαού και προσπάθησαν να αναδείξουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ταξικής αλληλεγγύης και αντιιμπεριαλιστικής πάλης στη χώρα μας.
Στην πορεία κατέβηκαν εφτά πανό. ΚΚΕ(μ-λ), Αγωνιστικές Κινήσεις, ‘‘Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης’’ (του ευρύτερου χώρου της αναρχοαυτονομίας), νέοι νέες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΣΕΚ.
Μια βδομάδα μετά και τα μηνύματα από την Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. Παράλληλα η αναταπόκριση του κόσμου στην Ελλάδα θέτει το καθήκον στην αριστερά να αναδείξει το ζήτημα αυτό πιο μαχητικά.