Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

Ας συγκροτήσουμε μια μαζική, ενωμένη και διεθνή αντίσταση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 2009!

του Ufuk Berdan*

Από την ίδρυσή του ακόμη, το 1949, το ΝΑΤΟ υπήρξε το όχημα της παράδοσης στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης των υπόγειων και υπέργειων πλουτοπαραγωγικών πηγών. Θα γιορτάσει την 60ή επέτειό του τον Απρίλη του 2009 με μια σύνοδο κορυφής, όπως λέγεται. Αυτή η σύνοδος ειδικά αποκτάει μεγάλη σημασία για τους ιμπεριαλιστές καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο όπου η επίδραση της οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα αισθητή. Αυτή η στρατοκρατική σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο, στη Γαλλία και το Κελ της Γερμανίας (είτε εναλλακτικά στο Μπάντεν-Μπάντεν) στις 3-4 Απρίλη του 2009.
Η σύνοδος του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η βιομηχανία και οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται παγκόσμια. Αυτή η σύνοδος θα αναζητήσει λύσεις στο χάος της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καθώς και στην αυξανόμενη οργή στα ενωμένα λαϊκά μέτωπα στη Λατινική Αμερική και την Αφρική στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης, θα είναι δηλαδή μια σύνοδος διατήρησης της πολεμικής μηχανής. Τα ψηφίσματα που συναντούν αντίδραση στον ΟΗΕ συνήθως διευθετούνται σε τέτοιες συνόδους στο όνομα της «διατήρησης της διεθνούς ασφάλειας». Τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο Καύκασος αποτελεί πεδίο επέκτασης του ΝΑΤΟϊκού μιλιταρισμού.
Αυτά τα ζητήματα δεν προκύπτουν μόνο στον ΟΗΕ, αλλά αφορούν άμεσα τα μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτές οι συνθήκες επιβάλλουν ζητήματα όπως «η συνεργασία με χώρες-μη μέλη». Η επίσημη πρακτική έκφραση αυτής της κατάστασης ήταν το Νταρφούρ το 2005. Αποφάσισαν να επιλύσουν το ζήτημα Νταρφούρ με μια συμμαχία που αποτελούνταν από ΝΑΤΟϊκά και αφρικανικά στρατεύματα.
Το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της φύσης, γιατί καταστρέφει τη φύση με την παραγωγή όπλων, πυραύλων και χημικών δηλητηρίων τα οποία χρησιμοποιούνται στους πολέμους καθώς και με την υποστήριξη της καπιταλιστικής παραγωγής τέτοιων ειδών.
Το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας γιατί οι στρατιωτικοί μηχανισμοί του δολοφονούν εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες στις οποίες επιτίθεται.
Το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός των λαών και των εργαζομένων, γιατί δεν είναι υπέρ των καταπιεσμένων λαών, αλλά υπερασπίζεται μόνο μια χούφτα ιμπεριαλιστές για να ενισχύσουν το καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό σύστημά τους.
Το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της ανεξαρτησίας, γιατί είναι το όχημα της παράδοσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών όλων των χωρών στον ιμπεριαλισμό. Αποτελεί το κέντρο τρομοκράτησης των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.
Το ΝΑΤΟ είναι ο εχθρός της ελευθερίας, γιατί καταπατά το δικαίωμα των λαών στην ελευθερία με το να τους εξαναγκάζει να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και να γίνονται μετανάστες σε άλλες χώρες. Το ΝΑΤΟ είναι η εξασφάλιση της ελευθερίας κίνησης των κεφαλαίων με στόχο την καταπίεση και την εκμετάλλευση.
Κι ενώ τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ είναι τόσα πολλά που δεν χωρούν να καταγραφούν στις σελίδες ενός άρθρου, οι απαιτήσεις των καταπιεσμένων λαών παγκόσμια μπορούν να σχηματοποιηθούν σε μια μόνο πρόταση «Η πολεμική μηχανή που ονομάζεται ΝΑΤΟ να διαλυθεί άμεσα»!
Οι προοδευτικές οργανώσεις ντόπιων και μεταναστών συγκρότησαν μια συντονιστική επιτροπή στο Στρασβούργο για τη διοργάνωση και κινητοποίηση δράσεων και κινήσεων σε όλη την Ευρώπη ενάντια στο ΝΑΤΟ. Η ΑΤΙΚ συμμετέχει στο «Συντονισμό του Στρασβούργου ενάντια στο ΝΑΤΟ» για την έναρξη της προετοιμασίας των κινητοποιήσεων ενάντια στη σύνοδο.
Ετσι η ΑΤΙΚ καλεί όλους τις προοδευτικές, επαναστατικές και δημοκρατικές οργανώσεις μεταναστών να συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή. Καλούμε επίσης σε μαζική συμμετοχή στις δράσεις ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταξύ 1ης και 5ης Απρίλη. Ας αρχίσουμε τη συγκρότηση ενός μαζικού, ενωμένου και διεθνούς αγώνα μπλοκαρίσματος της συνόδου του ΝΑΤΟ του 2009, όπως κάναμε και στην σύνοδο του G8 το 2006.

ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!
ΚΑΤΩ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΖΗΤΩ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!


*Ο Ufuk Berdan είναι στέλεχος της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη (ΑΤΙΚ) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Μεταναστών (ΙΜΑ). Το κείμενο με ημερομηνία 29/12/2008 δημοσιεύτηκε στη διεύθυνση http://www.ilps-web.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1412&Itemid=38