Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

U.S.Aστακός!

Πριν από λίγους μήνες, όταν οι λιμενεργάτες αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών από την κυβέρνηση της ΝΔ, το λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού χρησιμοποιήθηκε από τον απεργοσπαστικό μηχανισμό για την αποσυμφόρηση των εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά.
Σήμερα, άλλη μια, πιο δολοφονική για τους λαούς, αποστολή συντελείται σε αυτό το λιμάνι. Η χρησιμοποίησή του από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών που θα ισοπεδώνουν χώρες και θα μακελεύουν λαούς.
Ολα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ένα έγγραφο της Διοίκησης Μεταφορών του αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού (ΜSC), που έλεγε ότι ως το τέλος Γενάρη θα φορτωθούν σε καράβι 325 κοντέινερ γεμάτα με 3.000 τόνους όπλα και βόμβες, με προορισμό το λιμάνι Ashod του Ισραήλ. Ο σκοπός του ταξιδιού, προφανής. Να χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά για να αποτελειώσουν το έγκλημα που διαπράττουν οι σιωνιστές στο λαό της Γάζας.
Η δημοσιοποίηση αυτή ανέδειξε τον πραγματικό ρόλο του λιμανιού αυτού –ιδιωτικών συμφερόντων, με διευθυντή τον πρώην διευθυντή του ΟΛΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη!- από το 2007 που κατασκευάστηκε, ως αμερικάνικης βάσης μεταφοράς στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εξυπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.
Ανέδειξε επίσης και τον υποτελή ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στα ξένα αφεντικά, προσφέροντας απλόχερα τη χώρα μας στις ορέξεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην αρχή διέψευδε τις δραστηριότητες αυτές στον Αστακό, στη συνέχεια, κάτω από την πίεση του λαού που κινητοποιήθηκε, αναφέρθηκε στα διαβήματα του ΥΠΕΞ που «ακύρωσαν» την αποστολή.
Η συμμετοχή αυτή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης, στο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού ενεργοποίησε πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, όπως την Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων του Αστακού, Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από το Αγρίνιο, την Αρτα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, που κάλεσαν το λαό της περιοχής σε άμεση κινητοποίηση στον Αστακό την Πέμπτη 15 Γενάρη, να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του λιμανιού στα πολεμικά σχέδια Αμερικάνων και σιωνιστών, να καταγγείλουν την κυβέρνηση που παραχωρεί στεριά, θάλασσα και αέρα στους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους και να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Αντί όμως γι’ αυτό, παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων που παίχτηκε μεταξύ των δυνάμεων της καθεστωτικής Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ετσι, η Παπαρήγα μεταβαίνει με τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ την Τετάρτη στον Αστακό και προλαβαίνει τον Τσίπρα που μιλάει την Πέμπτη σε μια συγκέντρωση που τελικά στήθηκε για τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ. Για να επανέλθει ξανά η Παπαρήγα την Κυριακή 18 Γενάρη!
Και αυτά όταν ένας ολόκληρος λαός στη Γάζα σφαγιάζεται, όταν ένα κίνημα αλληλεγγύης σε αυτόν το λαό αναπτύσσεται στη χώρα μας. Και αυτή η Αριστερά προσπαθεί να υποθηκεύσει αυτό το κίνημα, αυτούς τους αγώνες, στις εκλογικές της επιδιώξεις.
Η συμμετοχή του ΚΚΕ(μ-λ) στη συγκέντρωση της 15 Γενάρη με δικό του πανό και με προκήρυξη που μοιράστηκε στους συγκεντρωμένους υπαγορεύτηκε μόνο από την ανάγκη καταδίκης της κυβέρνησης της ΝΔ και της έκφρασης αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Τα τελευταία γεγονότα, όπως αυτό με το λιμάνι του Αστακού, δείχνουν την αναγκαιότητα να τεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα το ζήτημα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στην εξάρτηση, τις βάσεις, τα πυρηνικά και το ζήτημα της αλληλεγγύης στον αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.