Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιαν 2009

Ανταπόκριση από Χαλάνδρι

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/12 κατάληψη στο Δημαρχείο Χαλανδρίου με στόχο να δημιουργηθεί ένα κέντρο αντιπληροφόρησης, το οποίο όχι μόνο θα ενημερώνει για τα όσα συνέβαιναν ύστερα από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά θα αναλαμβάνει δράσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Παρόλο που το πολιτικό στίγμα στο όλο εγχείρημα έδινε ο πολιτικός χώρος της αυτονομίας-αναρχίας, πράγμα το οποίο εκφράζονταν τόσο μέσα από τις πρακτικές δράσης όσο και από την συνθηματολογία και τα πολιτικά πλαίσια, το όλο εγχείρημα κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων και ειδικά νεολαίας. Μίας νεολαίας που ήθελε να εκφράσει την οργή της σε αυτά που συνέβησαν ξεκινώντας από την δολοφονία του μικρού Αλέξη. Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στις ανοικτές συνελεύσεις οι οποίες γίνονταν κάθε μέρα, θέτοντας την ανάγκη το δυναμικό αυτό να συνδεθεί και με άλλους φορείς, δίνοντας το στίγμα μιας συνολικότερης πολιτικής αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, άλλες συλλογικότητες της περιοχής, παρόλο που έχουν αναφορά την αριστερά και τα κινήματα, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια παράλληλη δράση ούτε μπόρεσαν να συνδιαμορφώσουν από κοινού μία κίνηση η οποία θα αγκαλιάζει πιο ευρύτερο κόσμο.
Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-πορεία στο Χαλάνδρι το Σάββατο 13/12 ύστερα από κάλεσμα πρωτοβουλίας μαθητών και ακόμα δύο πορείες ύστερα από κάλεσμα της κατάληψης. Κοινό χαρακτηριστικό των πορειών αυτών ήταν η μαζικότητα κυρίως από νεολαίους-μαθητές, οι οποίοι πολλές φορές άφηναν το μάθημα στα φροντιστήρια για να πλαισιώσουν την πορεία.
Η κατάληψη έληξε μετά από 8 ημέρες και συνεχίζει την παρουσία και δράση της ως Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χαλανδρίου και γύρω περιοχών.