Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

ΣΑΜΟΣ

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Σάμου την Παρασκευή 16/1, καλέστηκε σύσκεψη φορέων με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποίησης –καταγγελίας της θηριωδίας των Ισραηλινών στη Γάζα και έκφραση αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά και ανεξαρτησία. Παρόλο που υπήρξαν οι γνωστοί μικροκομματικοί διαγκωνισμοί, και επιδιώξεις κάποιοι να εμφανιστούν ως οι αποκλειστικοί «ιδιοκτήτες» των λαϊκών αντιστάσεων, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 20/1, στην πρωτεύουσα του νησιού. Με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο –που συνδιοργάνωνε μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης, την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών και φυσικά την ΕΛΜΕ- πολλές δεκάδες εργαζομένων αλλά και φοιτητές διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα. Στη συγκέντρωση που ακολούθησε, ο Γ.Κελεσίδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ, με την ομιλία του κατήγγειλε το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ που στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά το φασιστικό κράτος, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση του Αστακού, καθώς και για όλη την προηγούμενη στάση της (συμφωνίες, κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ κλπ)
Την επόμενη Πέμπτη 22/1 πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι, σε χώρο του Πανεπιστημίου εκδήλωση-συζήτηση για το ίδιο θέμα με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ και του συλλόγου του ΔΕΠ του Παν/μίου Αιγαίου. Στη συζήτηση παρουσιάστηκε από την ΕΛΜΕ ένα «χρονολόγιο» του Παλαιστινιακού ζητήματος και έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ζητήματος. Τονίστηκε ότι ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι ο αγώνας όλων των λαών της περιοχής για λευτεριά και ανεξαρτησία. Από αρκετούς συναδέλφους εκφράστηκε η ανάγκη να υπάρξει πρωτοβουλία για συγκέντρωση υλικού-βοήθειας, που να σταλεί άμεσα στη Γάζα, και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ανέλαβαν να προωθήσουν μια τέτοια προσπάθεια.