Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Ιαν 2009

Η θέση μας για την «εκεχειρία», την «ομαλότητα » και τα όπλα της αντίστασης

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης*



Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε στις 18 Γενάρη 2009 τη θέση του για την λεγόμενη «εκεχειρία», δηλώνοντας ότι αντιμετωπίζει με τον μεγαλύτερο σεβασμό την απόφαση των αδερφών μας στην αντίσταση, για εκεχειρία με τον εχθρό, διάρκειας μιας εβδομάδας. Όπως δηλώσαμε στην διακήρυξη της νίκης με όλο το λαό μας σήμερα, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι απορρίπτουμε την οποιασδήποτε εκεχειρία και την πολιτική της λεγόμενης «ομαλότητας».
Είμαστε πάντα αντίθετοι στην πολιτική της «ομαλότητας», γιατί αποτελεί ευκαιρία αλλά και μια απατηλή δικαίωση για το Ισραήλ να επιτίθεται στο λαό μας και να εντείνεται η πίεση προς την αντίσταση από όλες τις δυνάμεις στο εχθρικό στρατόπεδο – και δεν είναι μόνο οι Ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις αλλά και η πολιτική πίεση και οι επιθέσεις από τα Αραβικά καθεστώτα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και το λεγόμενο «Κουαρτέτο». Η πολιτική της «ομαλότητας» γίνεται μια παγίδα για την αντίσταση που θα πρέπει πάντα να προσπαθούμε να αποφεύγουμε, καθώς η ίδια η κατοχή αποτελεί και επιθετική ενέργεια. Ο λαός μας έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται, όπως κάθε λαός υπό κατοχή, και καθώς η αντίσταση μπορεί να παίρνει αποφάσεις τακτικής για το πώς θα διεξάγει αυτόν τον αγώνα, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε αυτή η απόφαση και αυτός ο καθορισμός να γίνει όπλο στα χέρια των εχθρών μας.
Τμήματα του εχθρικού πεζικού παραμένουν στη Γάζα και ο αποκλεισμός δεν έχει τελειώσει, ούτε και άνοιξαν οι δίοδοι, και ιδιαίτερα αυτή της Ράφα. Ο εχθρός δεν διακήρυξε το τέλος του θαλάσσιου αποκλεισμού και τα αεροσκάφη του συνεχίζουν να εισβάλλουν στον εναέριο χώρο μας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν φόβο και τρόμο στο λαό μας που έδωσε πάνω από 1300 μάρτυρες τις τελευταίες 3 βδομάδες καθώς και 5000 τραυματίες, εν μέσω της καταστροφής 4000 σπιτιών, ολόκληρων συνοικιών και σημαντικών υποδομών στη Γάζα. Τα σύνορα δεν άνοιξαν και τα αγαθά που προορίζονταν για το λαό μας περιμένουν να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση τους.
Ο εχθρός προσπαθεί να πετύχει με πολιτικά μέσα αυτό που δεν κατάφερε με στρατιωτικά. Απέτυχε, παρά την τακτική της καμένης γης και τις σφαγές του λαού μας, να εξαλείψει την αντίσταση μας ή να τσακίσει την αποφασιστικότητα του λαού μας. Τώρα προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία του με την συμφωνία Λίβνι-Ράις με τις ΗΠΑ – μια συμφωνία που δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάνει ξεκάθαρο ότι ούτε τα δίκια μας θα παραχωρήσει ούτε τα όπλα μας θα παραδώσει και ότι ουσιαστικά η τελευταία επίθεση το μόνο που κατάφερε είναι να δυναμώσει την αποφασιστικότητα μας να οικοδομήσουμε την αντίσταση μας και να βελτιώσουμε την ικανότητα των δυνάμεων μας.
Επιπλέον, η σύνοδος του Σάρμ ελ-Σέιχ μεταξύ των Ευρωπαίων και κάποιων Αραβικών καθεστώτων αποτελεί απειλή για όλο τον Αραβικό κόσμο και είναι το σύμβολο της απόπειρας αναβίωσης της αποικιοκρατίας στον Αραβικό κόσμο. Οι «παρατηρητές» των Αιγύπτιο-Παλαιστινιακών συνόρων σημαίνουν ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία ούτε στην Αίγυπτο ούτε στη Γάζα και ότι αυτές οι αποικιοκρατικές δυνάμεις και οι στρατοί τους επιστρέφουν στην περιοχή μας. Η εθνική κυριαρχία αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και διαφοροποιεί έναν ελεύθερο λαό και έθνος από ένα άλλο που βρίσκεται κάτω από τη μπότα της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Ο όρος «λαθρεμπόριο όπλων» αποτελεί ακόμη μια μέθοδο να μετατρέψουν την εθνική μας υπόθεση σε «ζήτημα ασφαλείας», αποτελεί προσπάθεια να θεωρηθούν παράνομα τα όπλα της αντίστασης του λαού μας που βρίσκεται υπό κατοχή. Το δικαίωμα ενός λαού που βρίσκεται υπό κατοχή να αντιστέκεται με όλα τα μέσα., συμπεριλαμβάνοντας και τον ένοπλο αγώνα είναι θεμελιώδες και απαράβατο και δεν θα επιτρέψουμε την απαλλοτρίωση των δικαιωμάτων μας με το πρόσχημα της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας».
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συνεργάστηκε στο πεδίο της μάχης με τους αδερφούς και τις αδερφές μας σε όλες τις οργανώσεις της αντίστασης από την πρώτη στιγμή της επίθεσης στις 27 Δεκέμβρη 2008. Μοιραστήκαμε στο πεδίο της μάχης και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε το ψωμί και τις σφαίρες για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε τον κοινό μας, βάρβαρο Σιωνιστή εχθρό και όλους όσους τον υποστηρίζουν. Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ήταν το πρώτο που εξαπέλυσε πύραυλο κατά των εχθρικών δυνάμεων σ’ αυτή την επίθεση και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή κυνηγώντας τον εχθρό καθώς θα αποχωρεί και από το τελευταίο εκατοστό της Λωρίδας της Γάζας.

Δόξα στους μάρτυρες! Νίκη στην Αντίσταση!
Ζήτω ο Παλαιστινιακός Λαός και το Αραβικό Έθνος!
Ζήτω η Διεθνής Πάλη και Αλληλεγγύη!



* Η ανακοίνωση με ημερομηνία 19 του Γενάρη αναρτήθηκε στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου στην διεύθυνση www.pflp.ps/english/?q=pflp-our-position-ceasefire-calm-and-weapons-resis.