Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καθώς συνεχίζονταν και κλιμακώνονταν οι δολοφονικές επιθέσεις στη Γάζα, εντείνονταν και οι προσπάθειες να υπάρχει μαζική καταδίκη της σφαγής και καταγγελία όλων όσοι βρίσκονται πίσω από τη ναζιστική θηριωδία των Ισραηλινών.
Ετσι, το Σάββατο 10/1 το μεσημέρι διοργανώθηκε νέα κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης μετά από κάλεσμα της παλαιστινιακής παροικίας της πόλης, στην οποία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις (ΕΝΑΝΤΙΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΟΚΔΕ, ΝΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ). Η πορεία συγκέντρωσε πάνω από 600 άτομα και κινήθηκε με παλμό στο εμπορικό κέντρο της πόλης, πέρασε από το αμερικάνικο προξενείο και κατέληξε –αφού χωρίστηκε σε δυο κομμάτια- στα γραφεία της ΕΕ για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Στόχος της κατάληξης στα γραφεία της ΕΕ ήταν να καταδειχτεί ο ρόλος των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που εξισώνουν το θύτη με το θύμα και, παρά τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, εξακολουθούν να ενισχύουν τις σχέσεις με το Ισραήλ και να το στηρίζουν, αγνοώντας τις κινητοποιήσεις των λαών σ' όλη την Ευρώπη.
Την Παρασκευή 16/1 το απόγευμα υπήρξε νέο κάλεσμα για πορεία από τους Παλαιστίνιους Φοιτητές, τη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, φοιτητικούς συλλόγους μαζί με κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της πόλης. Η πορεία πέρασε πάλι από το αμερικάνικο προξενείο για να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με πολλή ζωντάνια και αντίστοιχη μαζικότητα με την προηγούμενη διαδήλωση. Τις μέρες που κορυφώνονταν οι κινητοποιήσεις καταγγελίας για τη μεταφορά πολεμοφοδίων από το λιμάνι του Αστακού, στόχος της πορείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την ελληνική κυβέρνηση, που κάνει τις πλάτες στους φονιάδες Ισραηλινούς, συμβάλλοντας απροκάλυπτα στον εξοπλισμό τους.
Στον αρνητικό απολογισμό των κινητοποιήσεων για τη Γάζα από την αρχή των βομβαρδισμών πρέπει να σημειώσουμε την ηχηρή απουσία του ΚΚΕ, που μετά την πρώτη πορεία που έγινε από κοινού με το σύνολο των οργανώσεων επέλεξε να κάνει δυο-τρεις κομματικές κινητοποιήσεις, αγνοώντας της εκκλήσεις ακόμα και των Παλαιστινίων της Παροικίας που ζητούσαν να υπάρξουν κοινές διαδηλώσεις για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο μαζική λαϊκή συσπείρωση και καταγγελία των ισραηλινών και των αμερικανοευρωπαίων Ιμπεριαλιστών.
Τέλος, την Τρίτη 20/1 το απόγευμα -ημέρα ορκωμοσίας του Ομπάμα- επιλέχτηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο μετά από κάλεσμα των Παλαιστίνιων Φοιτητών για να τονιστεί πως αποτελεί αυταπάτη η άποψη πως ο νέος πρόεδρος θα αλλάξει πολιτική και θα πάψει να στηρίζει τους ισραηλινούς μακελάρηδες. Αλλωστε η μέχρι τώρα ηχηρή σιωπή του και οι γενικόλογες αναφορές των ίσων αποστάσεων αυτό δείχνουν καθαρά.