Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

Απαγόρευση συγκέντρωσης στην Πτολεμαϊδα

Οσο και να φυλάγουν τα ρούχα τους, δεν θα ‘χουν ούτε τα μισά…
«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, απαγορεύομεν, πρώτον…» λέγαν τα ανοκοινωθέντα των χουντικών. Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στο λαό στην Πτολεμαίδα τη Δευτέρα 5/1, απαγορεύοντας προγραμματισμένη συγκέντρωση της Κίνησης «Πολίτες στο δρόμο» στην κεντρική πλατεία. Με το που άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι κυκλώθηκαν από ισχυρές δυνάμεις και συνελήφθησαν όλοι(!!!) για να προσαχθούν για εξακρίβωση στοιχείων. Οσοι αντιδρούν στις παράνομες (ακόμα και με το ισχύον νομικό πλαίσιο) προσαγωγές, κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και όσοι διαμαρτύρονται για εξύβριση. Ετσι συνελήφθη μάνα που διαμαρτύρονταν διότι δεν της έλεγαν γιατί συνελήφθησαν τα δυο της παιδιά.
Το κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούνταν για μέρες, όταν από το προηγούμενο Σάββατο, σε άλλη συγκέντρωση, ασφαλίτες τριγυρνούσαν βγάζοντας προκλητικά φωτογραφίες. Μετά την προσαγωγή, κρατήθηκαν για δυο μέρες τρεις από τους συλληφθέντες για να δικαστούν την Τετάρτη στην Κοζάνη. Οι δύο καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες με αναστολή και δημοσιογράφος (που φωτογράφιζε) αθωώθηκε. Στο ερώτημα της υπεράσπισης με ποιο νομικό πλαίσιο έγιναν οι συλλήψεις και η απαγόρευση στην πράξη της συγκέντρωσης, η απάντηση ήταν: «με εντολή άνωθεν».
Ε, λοιπόν, οι κάτωθεν, ευρισκόμενοι προσωρινά, δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα συντονιστούμε καλύτερα και ο τρόμος θα σπάσει στο δρόμο με την παρουσία περισσότερων την επόμενη φορά.