Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιαν 2009

Μια συζήτηση για τα ζητήματα που έχει αναδείξει το πρόσφατο ξέσπασμα του κινήματος

Το ξέσπασμα της νεολαίας που ήρθε λίγους μήνες μετά τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες για το ασφαλιστικό (και μαζί με αυτούς), δείχνει καθαρά ότι η ένταση της επίθεσης, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης και των κοινωνικών εκρήξεων.

Ωστόσο, τα γεγονότα στη χώρα μας, από τις 6 Δεκέμβρη και μετά, κάνουν αναγκαίο το άνοιγμα της συζήτησης πάνω στο πλήθος των ερωτημάτων που έχουν αναδειχθεί.
Ποια είναι η βάση που δημιούργησε το κίνημα αυτό; Πώς μπορεί να προχωρήσει; Με ποια ζητήματα-στόχους μπορεί να βαθύνει και να πολιτικοποιηθεί; Η αντιιμπεριαλιστική πάλη, σε μια περίοδο μάλιστα που εξελίσσεται η σφαγή στη Γάζα, είναι «εκτός θέματος»; Πώς θα απαντήσει μεσοπρόθεσμα το σύστημα και όλο το καθεστωτικό πολιτικό σκηνικό; Πόσο συνδέονται οι δυσκολίες του κινήματος αυτού με το πρόβλημα της Αριστεράς, ένα ζήτημα που ξανά και ξανά έρχεται πιεστικά στο προσκήνιο; Και γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της αριστερής και κομμουνιστικής κατεύθυνσης;

Για όλα αυτά σας καλούμε να συζητήσουμε, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη).


ΚΚΕ(μ-λ)