Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιαν 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

ΣΕΡΡΕΣ

Μετά τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη για τη δολοφονία του Αλέξη και στις Σέρρες -και κατά την περίοδο των διακοπών- μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Φοιτητών έκαναν πρόταση για τη δημιουργία πρωτοβουλίας για να υπάρξει μια πιο συγκροτημένη κοινή δράση ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 9 Γενάρη, αλλά και στους επόμενους αγώνες που πρέπει να ξετυλιχτούν από εδώ και μπρός. Απευθυνθήκαμε κυρίως σε άτομα που πρωταγωνίστησαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα του αν είναι οργανωμένα σε κάποια κόμματα και οργανώσεις ή είναι ανένταχτοι και ανεξάρτητοι.
Η πρώτη συγκέντρωση-συζήτηση έγινε στις 30 Δεκέμβρη στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ. Συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς αλλά και άλλοι εργαζόμενοι σε μια μαζική για τα δεδομένα των Σερρών συγκέντρωση, όπου ακολούθησε συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα.
Αποφασίστηκε, λόγω των βομβαρδισμών των Ισραηλινών εναντίον της Παλαιστίνης, να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοίρασμα προκήρυξης που, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 3 Γενάρη.
Τη Δευτέρα 5 Γενάρη σε νέα συγκέντρωση-συζήτηση αποφασίστηκε η συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9 Γενάρη στην Πλατεία Ελευθερίας, που τη διοργανώνει η ΕΛΜΕ Σερρών.
Δόθηκε καινούργιο ραντεβού για τις 11 Γενάρη για τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις δίκες των συλληφθέντων στις διαδηλώσεις στη Λάρισα, που δικάζονται με τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο.