Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

Απεργία στις 21 Γενάρη ενάντια στις απολύσεις

Βόλος

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Γενάρη η απεργία που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Βόλου με αφορμή τις μαζικές απολύσεις ειδικά στο χώρο των εργοστασίων της περιοχής το τελευταίο διάστημα και με «δικαιολογία» την οικονομική κρίση.
Η εργοδοσία τόσο στο χώρο των εργοστασίων αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής πέρα από τις απολύσεις χρησιμοποιεί και άλλες «μεθόδους» όπως αυτή των «αδειών άνευ αποδοχών» που μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Στις περιπτώσεις αυτές οι εργαζόμενοι καλούνται στη δουλειά όποτε αποφασίσει η εργοδοσία και πληρώνονται μόνο για τις μέρες που δουλεύουν. Στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή αν και η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη ιδιαίτερα στους εργοστασιακούς χώρους. Κάνοντας έτσι φανερή την απόσταση που χωρίζει τις διαθέσεις των εργαζόμενων από τις ηγεσίες των εργατοπατέρων οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, παίρνοντας απόφαση να μην πραγματοποιηθεί πορεία με τη γελοία δικαιολογία του «κακού καιρού». Την πρωτοβουλία να γίνει πορεία πήραν εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων και πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης με συνθήματα ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφάλαιου και της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση μοιράστηκε προκήρυξη της του ΚΚΕ(μ-λ) που καλούσε τους εργαζόμενους σε ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους χώρους δουλειάς και ζωής με στόχο τη συγκρότηση της λαϊκής αντίστασης απέναντι στην επίθεση. Επίσης μοιράστηκε προκήρυξη καταγγελίας της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στη συνδικαλίστρια-μετανάστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.