Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Ιαν 2009

Το κίνημα των εκπαιδευτικών να παρέμβει

Να γίνουν γενικές συνελεύσεις

Ο ξεσηκωμός της νεολαίας ανέδειξε πολύ καθαρά την έλλειψη αλλά και την αναγκαιότητα ενεργητικής παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Ιδιαίτερο ρόλο -και λόγω της σχέσης τους με τη νεολαία- μπορούν και πρέπει να παίξουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Ηδη, το διάστημα από τις 6 Δεκέμβρη και μετά θα έπρεπε να γίνουν γενικές συνελεύσεις δασκάλων και καθηγητών στην κατεύθυνση ενεργής παρέμβασης του κινήματος των εκπαιδευτικών στο πλάι της νεολαίας που βρισκόταν καθημερινά στους δρόμους.
Η συνδικαλιστική ηγεσία σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αλλά και σε κοινό παρονομαστή με το ΠΑΜΕ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μείνει ο κλάδος ουσιαστικά μακριά από τις κινητοποιήσεις. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν και η διευκρίνιση της ΔΟΕ ότι «δε συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 9 Γενάρη» που τελευταία στιγμή ανατράπηκε από νέα απόφαση της για κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας.
Από τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με στόχο να περάσουν αγωνιστικές αποφάσεις με δύο βασικές πολιτικές κατευθύνσεις:
1. Την αντίθεση στην κρατική καταστολή και στο κλίμα τρομοϋστερίας που προωθείται ξανά, την απαίτηση για απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων των κινητοποιήσεων και την απόσυρση των κατηγοριών για όσους εκκρεμούν δίκες και, τέλος, την έμπρακτη υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση.
2. Την προώθηση διεκδικητικών αιτημάτων στην κατεύθυνση να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική κρίση και να αγωνιστούμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το λαό, για μόρφωση και δουλειά για όλους.

Είναι φανερό ότι όλο το αστικό και ρεφορμιστικό πολιτικό σκηνικό που στηρίζει το σύστημα και στηρίζεται απ’ αυτό τρέμει το ενδεχόμενο ο ξεσηκωμός της νεολαίας να πλαισιωθεί με ενεργητικό τρόπο από τον εργαζόμενο λαό. Αυτό που είναι τρόμος για το σύστημα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός, ο δρόμος που πρέπει να στηρίξουν οι δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν το κίνημα.