Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Ιαν 2009

«Αντίσταση στις Δυτικές Γειτονιές»

Θεσσαλονίκη

Η φτώχεια δεν είναι πια ένα φάσμα που πλανιέται γενικά κι αόριστα στον ορίζοντα της καθημερινότητας του καθένα. Είναι μια κατάσταση που ολοένα βαθαίνει και πιο πολύ, αφού ο αντίκτυπος της χρηματοοικονομικής κρίσης είναι πια ορατός στην πραγματική οικονομία και γενική είναι η πεποίθηση ότι ακόμη δεν είδαμε ούτε την κορφή του παγόβουνου. Το αγωνιώδες πρόβλημα της επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων και όχι μόνο πια βαραίνει κάθε προσπάθεια βιοπορισμού, κάθε σκέψη για το αύριο.
Κοντά σ’ όλα ήρθε «καπάκι» η δολοφονία του μικρού μαθητή από «όργανο της τάξης» σαν αφορμή για να πυροδοτηθούν εξεγερσιακές αντιδράσεις της νεολαίας και των εργαζομένων. Το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης όλων μας ξεχείλισε. Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Πρέπει να σταματήσουμε τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι' αυτό βγήκαμε στους δρόμους, για να αλλάξει η κατάσταση, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτά, τόσα κι άλλα τόσα έκαναν μια ομάδα κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών στη Θεσσαλονίκη να αναζητήσουν τους γείτονές τους με τα ίδια προβλήματα, με τις ίδιες ανησυχίες και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουν με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες.
Πολλοί από αυτούς είχαν βρεθεί μαζί σε κοινούς αγώνες για το νόμο πλαίσιο και το άρθρο 16, στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και στο ασφαλιστικό. Ξαναβρέθηκαν στους Αμπελόκηπους, να συζητήσουν τα γεγονότα και την πολιτική κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη, ν’ ανταλλάξουν τους προβληματισμούς τους για μια αγωνιστική και πιο οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια του ολιγαρχίας και την κρατική καταστολή.
Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση δύο συναντήσεων συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία κατοίκων «Αντίσταση στις Δυτικές Γειτονιές», σκοπεύοντας με τη διεύρυνσή της να μονιμοποιήσει τοπικά μια λαϊκή παρουσία που θα παρεμβαίνει συλλογικά, έτσι ώστε να συμβάλει στο μέτρο της στην αντιμετώπιση των τόσων προβλημάτων δουλειάς και ζωής. Για να μην περάσει η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και τον απολύσεων, για να μην περάσει η πολιτική που δολοφονεί. Να πάρουν οι κάτοικοι την τύχη στα χέρια τους και να αγωνιστούν όλοι μαζί, από κει που ζουν και εργάζονται.
Σαν πρώτη προς τα έξω δημόσια παρουσία, τα μέλη της πρωτοβουλίας αποφάσισαν να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, να καταδικάσουν την εισβολή και την παρουσία των ισραηλινών φονιάδων στη Λωρίδα της Γάζας, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο των Αμπελοκήπων την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα κληθούν να μιλήσουν παλαιστίνιοι αγωνιστές.