Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιαν 2009

Ο λαός και η νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά ξέσπασε η οργή της νεολαίας και συνολικά του λαού απέναντι στην άνανδρη δολοφονία του νεολαίου Αλέξη Γρηγορόπουλου
Ταυτόχρονα, άμεσα, χωρίς ενδοιασμούς και ταλαντεύσεις σήκωσε το χέρι και έδειξε τους πραγματικούς ενόχους. 
Την κυβέρνηση, το κράτος, το σύστημα που εκτρέφει και οπλίζει φονιάδες. Το ξέσπασμα αυτό που πήρε χαρακτηριστικά πανελλαδικής εξέγερσης με χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους να διαδηλώνουν την οργή τους σε χωριά, συνοικίες και πόλεις της χώρας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Η δολοφονία του νεολαίου υπήρξε ο πυροκροτητής μιας συσσωρευμένης αγανάκτησης και οργής χρόνων.
Από τη συνεχιζόμενη επίθεση του συστήματος ενάντια στον λαό και τη νεολαία. Το χτύπημα των δικαιωμάτων τους.
Το θάψιμο των προοπτικών και των ονείρων τους. Αυτά, στον ίδιο χρόνο που συντελούνταν το πραγματικό πλιάτσικο από την μεριά των παραγόντων του συστήματος. Γιατί το πραγματικό πλιάτσικο δεν ήταν αυτό που προβάλλουν οι τηλεοράσεις. Το μεγάλο πλιάτσικο είναι αυτό που συντελείται για δεκαετίες σε βάρος των εργαζομένων. 
Η λεηλασία του ιδρώτα τους που μετατρέπεται σε πλούτο ορισμένων για να τον περιφέρουν προκλητικά απέναντι σε ανέργους και εργαζόμενους που, την ίδια περίοδο, οδηγούν σε εξαθλίωση.

Όσο η κρίση του συστήματος εντείνεται, όσο η φτώχεια και η ανεργία οξύνονται, τόσο θα κλιμακώνεται η καταστολή και η τρομοκρατία απέναντι στον λαό.
Η επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης απέναντι στην νεολαία και το λαό συνεχίζεται καθημερινά και παίρνει όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας καθαριότητας Κωνσταντίνας Κούνεβα, το απρόκλητο κτύπημα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 9 Γενάρη με χημικά, ξύλο και συλλήψεις, η προσπάθεια σύνδεσης του ξεσηκωμού της νεολαίας με την προβοκατόρικη ενέργεια στον αστυνομικό των ΜΑΤ, η δημιουργία «κλίματος» για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αποκαλύπτουν ότι το σύστημα και η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με όλες τις δυνάμεις που σήμερα στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, όπως το ΠΑΣΟΚ και το αντιδραστικό ΛΑΟΣ κλιμακώνουν την επίθεσή τους στο λαό, στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις του. Και όλα αυτά σε ένα διεθνές πλαίσιο όπου οι σιωνιστές δολοφόνοι με την σύμπραξη των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών κομματιάζουν τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό.
Οι συλλήψεις 25 νέων, μαθητών, σπουδαστών, μεταναστών στην Λάρισα και το φόρτωμά τους με όλες τις κατηγορίες του τρομονόμου, έχει στόχο την τρομοκράτησης όλης της νεολαίας, για να μην βγαίνει στους δρόμους, για να σταματήσει να αγωνίζεται, έχει στόχο να επιβάλλει την εφαρμογή του τρομονόμου σε όλο το λαό σε όλη την χώρα που αντιστέκεται στο σύστημα και την βάρβαρη αντιλαϊκή του πολιτική, σε κάθε διαδηλωτή, σε κάθε απεργό.

Η κυβέρνηση και όλοι οι παράγοντες του συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης φοβούνται το μαζικό ξεσηκωμό της νεολαίας, φοβούνται ότι οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι μετανάστες, οι άνεργοι βγαίνοντας στους δρόμους θα συναντήσουν τους εργαζόμενους γονείς τους και θα ενωθούν μαζί τους. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στον λαό και τη νεολαία για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό-αντεργατικό τους έργο χωρίς εμπόδια, αντιστάσεις και αγώνες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των συλληφθέντων του ξεσηκωμού του Δεκέμβρη, να μην τους αφήσουμε μόνους απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κίνημα συμπαράστασης που θα σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν, που θα δείξει τους πραγματικούς ενόχους, την κυβέρνηση και το σύστημα, που θα αγωνιστεί για την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, για την κατάργηση του τρομονόμου που σέρνει νέους και νέες στις φυλακές.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
Να αποφυλακιστούν όλοι οι συλληφθέντες
Να καταργηθεί ο τρομονόμος

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ
Σάββατο 17 Γενάρη 1 μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ