Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

22 Μαρ 2011

Όχι στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης

Η εγκληματική επέμβαση των Άγγλο-Γάλλων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη σπέρνει ήδη τον θάνατο σε αμάχους, προξενεί καταστροφές στις υποδομές των πόλεων, κτυπά νοσοκομεία και δημιουργεί ένα νέο κύμα δυστυχίας και προσφυγιάς.    Οι στόχοι αυτής της επέμβασης είναι πολύ φανεροί για να μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις υποκριτικές διακηρύξεις για ανθρωπισμό. Με το πρόσχημα της  δήθεν  υπεράσπισης του λιβυκού λαού στοχεύουν τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, θέλουν να εγκαταστήσουν καθεστώτα υποταγμένα στον ιμπεριαλισμό και τις πολυεθνικές , θέλουν να ξαναμοιράσουν τα  πετρέλαια της Λιβύης αλλά και να  αναστηλώσουν την επιρροή-επιβολή  τους  ευρύτερα στον αραβικό κόσμο.

Οι ιμπεριαλιστές, καθώς και όσοι τους νομιμοποιούν και δικαιολογούν την δολοφονική δράση τους, είναι κυνικοί υποκριτές.
 Χρησιμοποιούν επιλεκτικά το χαρτί του ανθρωπισμού την ίδια ακριβώς στιγμή που οι αντιδραστικές μοναρχίες και τα καθεστώτα στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική χερσόνησο ματοκυλάνε τους εξεγερμένους λαούς τους με τις πλάτες της Δύσης. Γι’ αυτό και η στάση του Ευρωκοινοβουλίου και της  ευρωπαϊκής  ψευτο-Αριστεράς, είναι ανοικτά εγκληματική και, για μια ακόμα φορά, φιλοπόλεμη και προσκυνημένη στον ιμπεριαλισμό, όπως  και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.


Σε αυτήν τh νέα, εγκληματική πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών συμμετέχει ανοικτά η ελληνική κυβέρνηση με την παραχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών και την συμμετοχή πλοίων και αεροσκαφών. Αποτελεί κίνηση ύψιστου κινδύνου ενάντια, κατά πρώτο λόγο, στον ελληνικό λαό και φυσικά ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, τυφλά υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό, έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τη μετατροπή της Σούδας σε στρατηγείο της επέμβασης στη Λιβύη και το Άκτιο, την Ανδραβίδα και αλλά σημεία  σε σημείο εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα να ξεσηκωθεί. Να απαιτήσει την πλήρη απεμπλοκή της χώρας από την πολεμική επέμβαση  και το άμεσο κλείσιμο των αμερικανό-νατοϊκών βάσεων στη Σούδα και το Άκτιο Ο ελληνικός λαός, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, πρέπει να δείξει την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης και στην με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο λιβυκό λαό. Να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του. Να απαιτήσει το  ολοκληρωτικό ξήλωμα των αμερικανό-νατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και την έξοδό της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λογαριαστεί με το αντιδραστικό καθεστώς Καντάφι.
 Η δημοκρατία, η ελευθερία και οι προοδευτικές κοινωνικές αλλαγές δεν έρχονται με τις κανονιοφόρους των ιμπεριαλιστών και τα «αόρατα» αμερικανικά βομβαρδιστικά, αλλά με τη γνήσια πάλη των λαών και τις ανεξάρτητες ριζοσπαστικές εξεγέρσεις