Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Μαρ 2011

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Κερατέα

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Μακεδονικόν» έγινε η εκδήλωση συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Κερατέας που συμπλήρωσαν ήδη 100 μέρες καθημερινού αγώνα ενάντια στα ΜΑΤ της κυβέρνησης και των εργολάβων.
Ήταν φανερό και το κλίμα αλληλεγγύης και το ενδιαφέρον όσων βρέθηκαν εκεί. Είναι αλήθεια ότι όσοι αγωνίζονται, νοιάζονται. Και αυτό το ένιωσαν οι κάτοικοι της Κερατέας του βρέθηκαν στο «Μακεδονικόν» μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οβριόκαστρο» στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση έγινε μετά τη δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ την Κυριακή 20 Μάρτη και την οργάνωσαν οι τοπικές πρωτοβουλίες κατοίκων Δυτικών Συνοικιών, Τούμπας και Ωραιοκάστρου, οι Επιβάτες Θεσσαλονίκης, η Πρωτοβουλία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων και οι Επιτροπές Ακρίβεια Στοπ.
Στην εκδήλωση μίλησαν η Θεοδώρα Θηβαίου, ο Σωτήρης Ιατρού και η Μαρία Μανώλη, οι δύο τελευταίοι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Λαυρεωτικής. Ενημέρωσαν για τον αγώνα τους που για πάνω από τρεις μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ, τους ασφαλίτες, τις διώξεις και τα ενορχηστρωμένα ΜΜΕ που τον συκοφαντούν, όταν δεν τον αποσιωπούν.
Μίλησαν και κάτοικοι από την Κερατέα –στην πλειοψηφία τους γυναίκες– που κατέθεσαν την εμπειρία τους, την αισιοδοξία τους και την πεποίθηση για το δίκιο του αγώνα τους.
Εκτός από τις πρωτοβουλίες που διοργάνωσαν την εκδήλωση, βρέθηκαν εκεί και μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης. εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας και μέλη των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής που μίλησαν για τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στη σχεδιαζόμενη βιομηχανία χρυσού στην περιοχή τους και τόνισαν την αναγκαιότητα του συντονισμού των τοπικών κινήσεων σε όλη τη χώρα.
Από αυτή την εκδήλωση δημιουργήθηκαν νέοι δεσμοί που μπορούν να απλώσουν το μήνυμα του αγώνα της Κερατέας σε όλη την Ελλάδα και να φέρουν ακόμη πιο κοντά όσους αγωνίζονται στο δικό τους μετερίζι, στον δικό τους τόπο.