Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Μαρ 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τον τελευταίο μήνα στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας και με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να σταθούμε απέναντι σε αυτό .
Η αρχή έγινε με την εκδήλωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΤΕΙΑΣ για την ανεργία. Η μαζικότητα αυτής της εκδήλωσης έδειξε ότι το ζήτημα της ανεργίας όχι μόνο απασχολεί έντονα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αλλά και ότι υπάρχει ένα δυναμικό κόσμου που θέλει να αγωνιστεί για το δικαίωμά του στη δουλειά και στη ζωή, που δεν είχε χώρο να εκφραστεί .
Με πρωτοβουλία της Ταξικής Πορείας έγινε στην εκδήλωση και το πρώτο κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας ανέργων.
Παρά τις διαφωνίες και τις αντιξοότητες που υπήρξαν αρχικά, στην τελευταία συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση της πρωτοβουλίας στην οποία, πέρα από την ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, συμμέτοχουν ανένταχτοι αγωνιστές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η πρωτοβουλία αποφάσισε ότι το πλαίσιο παρέμβασής της θα είναι:
-Διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το χρόνο της ανεργίας.
-Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων και εργαζομένων χωρίς περιορισμούς ενσήμων.
-Δωρεάν υπηρεσίες στους ανέργους [ρεύμα, νερό κ.ά]
Ορίστηκε ακόμα η Τέταρτη ως μέρα συνάντησης και παρέμβασης στο κέντρο της πόλης καθώς και παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Το να μετρήσεις την ανεργία με αριθμούς είναι ένας τρόπος, δεν είναι όμως ανθρώπινος και σίγουρα όσοι μετρούν τα στατιστικά πίσω από πολυτελή γραφεία δεν μπορούν να μετρήσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Πίσω από τους αριθμούς είμαστε εμείς οι άνεργοι άνθρωποι που δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα, το νοίκι, το δάνειο και πολλές φορές το γάλα των παιδιών μας.
Σήμερα η αναζήτηση εργασίας είναι η πιο δύσκολη δουλειά, το άγχος, η κατάθλιψη και η ανασφάλεια μας έχει γίνει καθημερινός εφιάλτης. Αν όσο δουλεύαμε είχαμε κάποια λίγα δικαιώματα, τώρα ως άνεργοι δεν έχουμε κανένα.

Στην εποχή του μνημονίου, στην εποχή της λυσσασμένης επιθετικότητας των δυνάμεων του συστήματος, που χτυπιούνται τα πάντα, έχουμε μία και μόνη διέξοδο, ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

• Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
• Για πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων και εργαζόμενων χωρίς περιορισμούς ενσήμων.
• Για δωρεάν υπηρεσίες στους ανέργους (συγκοινωνίες, ρεύμα, νερό κ.λπ.)

Στην πρώτη συνάντησή μας αποφασίσαμε να καθιερώσουμε ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία* μέρα δράσης και συνάντησης των ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων, για να γνωριστούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας
(*αν βρέχει θα βρισκόμαστε στο δικαστικό).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ