Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Μαρ 2011

ΕΞΩ Ο Χ.Υ.Τ.Α. ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΗ!

Όχι εργοστάσια καύσης απορριμμάτων σε κατοικημένες περιοχές!

Ο λαός μας βιώνει μια δύσκολη περίοδο, πρώτα και κύρια εξαιτίας της συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Περίοδος που γίνεται επικίνδυνη από την αναμενομένη επέμβαση των ιμπεριαλιστών της Δύσης στη Λιβύη με την εμπλοκή και της χώρας μας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που θα δηλητηριάσει και τον αέρα που αναπνέουμε με την κατασκευή εργοστασίων καύσης στο χώρο της χωματερής στη Φυλή.
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός τους προβλέπει ότι στη θέση της χωματερής στη Φυλή θα δημιουργηθούν ένα εργοστάσιο διαλογής και ένα βιοξήρανσης σκουπιδιών. H βιοξήρανση όμως απαιτεί μονάδα καύσης! Ταυτόχρονα, η ΕΥΔΑΠ «κέρδισε» τη δίκη στον Άρειο Πάγο και θα ξαναφέρει λυμματολάσπη για «ξήρανση», κομποστοποίηση και εναπόθεση ή καύση στη χωματερή. Εάν προχωρήσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, τότε, στην περιοχή ιδιαίτερα αλλά και στην Αττική γενικότερα, θα δημιουργηθούν συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω των αερίων (διοξίνες) που θα προέλθουν από την καύση σκουπιδιών.

Με αφορμή τον επίμονο και δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας να μην φτιαχτεί ΧΥΤΑ στον τόπο τους, άνοιξε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Η πληθώρα των προτάσεων από πολλές και διαφορετικές πλευρές, οικολογικές ή «οικολογικές», που καλούν το λαό να διαλέξει τον τρόπο που θα «σωθεί» από τα σκουπίδια, θυμίζουν την παλιά ιστορία με τους καταδικασμένους σε θάνατο που τους ζητούσαν να διαλέξουν τον τρόπο που θα πεθάνουν. Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι το σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την «παραγωγή» όλο και περισσότερων απορριμμάτων. «Ξεχνούν» όλοι αυτοί ότι βασική αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι το κέρδος για λίγους και η εκμετάλλευση των πολλών. Ξεχνούν ότι η πολιτική του συστήματος αυτού δημιούργησε την τεράστια τσιμεντούπολη στην οποία ζούμε και η οποία απλώνεται καθημερινά ερημώνοντας την ύπαιθρο. Η πολιτική αυτού του συστήματος γέμισε την Ελλάδα χωματερές και δηλητηριασμένα ποτάμια σαν τον Ασωπό, που για δεκαετίες «έλυνε» το πρόβλημα των σκουπιδιών στήνοντας χωματερές μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων τα προηγούμενα χρόνια την είχε το κράτος (το Δημόσιο, όπως κάποιοι αρέσκονται να το λένε). Σήμερα το κράτος έρχεται να παραδώσει τη διαχείριση των σκουπιδιών στους κεφαλαιοκράτες. Στηρίζοντάς τους στη βαθύτατη κρίση που περνά σήμερα το σύνολο του συστήματος και ειδικότερα η κερδοφορία των κατασκευαστικών εταιρειών τους. Στην περίπτωση των σκουπιδιών, όμως, αυτό σημαίνει άμεσο κίνδυνο για τη ίδια τη ζωή των λαϊκών μαζών. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση, ας το πούμε συμβατικά, των «από πάνω», των διαχειριστών αυτού του συστήματος, που καμώνονται πως... εκπροσωπούν και το λαό, να φροντίσουν για το που θα πάνε τα σκουπίδια. Με το λαό, να απαιτεί και να διεκδικεί αποφασιστικά, να μη γίνει αυτό με τρόπο που να καταστρέφει την ίδια του τη ζωή, μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Είτε αυτές λέγονται Κερατέα είτε Γραμματικό, Φυλή, Λευκίμμη, Ελληνικό Ιωαννίνων, Μαυροράχη Θεσσαλονίκης ή όπως αλλιώς.
Ο λαός απαιτεί να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να μη δηλητηριάζεται από τις διοξίνες και βαριά μέταλλα των ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή όπως αλλιώς ονομάζονται οι χωματερές από τους διαχειριστές του συστήματος. Ο λαός απαιτεί να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον δημοτικά τέλη προς χάριν της διαχείρισης (είτε αυτή γίνεται από κρατικό φορέα είτε από ιδιώτες) των απορριμμάτων. Ο επίμονος αγώνας των κατοίκων της Κερατέας δείχνει το δρόμο. Για να καταφέρουν να νικήσουν οι αντιστάσεις του λαού πρέπει να έχουν και διάρκεια και επιμονή.

• ΕΞΩ ΟΙ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ & ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!