Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Μαρ 2011

Ομάδες «ΔΙΑΣ» - «Δέλτα»: Επιχείρηση «απενοχοποίησης» και συγκάλυψης του κατασταλτικού και αντιλαϊκού τους ρόλου

Μηχανοκίνητος αστυνομικός επιτίθεται σε διαδηλωτή
Η δολοφονία των δύο αστυνομικών της Ομάδας «ΔΙΑΣ», την 1/3, στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης κάποιων ποινικών ύστερα από μια ληστεία, έδωσε την αφορμή για να στηθεί μια ολόκληρη προπαγανδιστική επιχείρηση απ’ το σύνολο του πολιτικού προσωπικού του συστήματος κι από τα Μ.Μ.Ε., με στόχο να παρουσιάσουν τις μηχανοκίνητες αυτές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. ως ένα σώμα όπου οι αστυνομικοί που τις απαρτίζουν με κίνδυνο της ζωής τους επιτελούν το «κοινωνικό έργο» της προστασίας του πολίτη απ’ το οργανωμένο έγκλημα, απ' τις ληστείες και τις άλλες «παραβατικές συμπεριφορές». Ως ένα σώμα που είναι αναγκαίο σήμερα να υπάρχει, ν’ αναβαθμίζεται και να δρα επί 24ώρου βάσεως στο κέντρο και τις συνοικίες των πόλεων. Επίμονα και σε καθημερινή βάση, για πολλές ημέρες, η δολοφονία των αστυνομικών αποτελούσε το πρώτο και εκτενές θέμα στα δελτία των ειδήσεων. Η απεργία πείνας των μεταναστών, ο σκληρός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ή η θύελα των εξεγέρσεων στο Μαγκρέμπ δεν έτυχαν, βεβαίως, τόσης... αναφοράς και δημοσιότητας! Από κοντά, πάμπολλες και συνεχείς δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων, μέχρι και του προέδρου της δημοκρατιας. Στόχος της προπαγάνδας αυτής, που ποντάρει και στο συναίσθημα του κόσμου, είναι επίσης –και κύρια– να συγκαλύψει τον πραγματικό ρόλο των αστυνομικών σωμάτων. Που είναι η άσκηση ωμής βίας και τρομοκρατίας απέναντι στον εργαζόμενο, στο νεολαίο, στον απεργό, στο διαδηλωτή, στο μετανάστη, η καταστολή των αγώνων τους. Η άσκηση τρομοκρατικών ελέγχων απέναντι στον ανυποψίαστο πολίτη κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς του, που πρέπει να συνηθίσει στη θέαση και στην παρουσία τους (βλέπετε, παλαιότερα υπήρχε ο χωροφύλακας) και να «αποδεχθεί» το ρόλο του «ύποπτου» και την εξευτελιστική συμπεριφορά τους. Είναι ο στόχος, της «απενοχοποίησης» τέτοιων σωμάτων στη συνείδηση του κόσμου και της δημιουργίας ενός, θα λέγαμε, «μηχανισμού στήριξής» τους.

Αυτές βέβαια, μπορεί να είναι οι προθέσεις και οι επιδιώξεις των εκπροσώπων και διαχειριστών του συστήματος της καταπίεσης και εκμετάλλευσης, υπάρχει όμως και η ίδια η πραγματικότητα που οδηγεί ολοένα και πλατύτερα τμήματα του λαού στο να συνειδητοποιούν στο ίδιο τους το πετσί ακριβώς το αντίθετο! Αλλά και η περιβόητη «προστασία του πολίτη απ’ το οργανωμένο έγκλημα», από τα σώματα αυτά, καταντά όλο και πιο ψευδεπίγραφη. Βεβαίως και δεν αναφερόμαστε εδώ στα «επίσημα», στα «νόμιμα», στα μεγάλα και καθημερινά εγκλήματα των καπιταλιστών, των μηχανισμών τους και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους. Ας μην αναφερθούμε ούτε στη «διαφθορά» (sic) της αστυνομίας. Το «ποινικό έγκλημα», που το γεννά η εξαθλίωση και η περιθωριοποίηση, τις οποίες παράγει με τη σειρά του ένα σύστημα σε βαθιά κρίση, γνωρίζει αύξηση. Πέρα και ανεξάρτητα από τη δημιουργία τέτοιων αστυνομικών σωμάτων. Παρά τις αλχημείες του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και της ΕΛ.ΑΣ. που προσπαθούσαν να πείσουν πως, μετά τη συγκρότηση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (ΔΙκυκλική ΑΣτυνόμευση), με τους περίπου 3.700 αστυνομικούς νεαρής ηλικίας, το Φλεβάρη του 2010, παρατηρήθηκε «σημαντική μείωση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη», συγκρίνοντας τα στοιχεία του πρώτου 6μήνου του 2010 με αυτά του δεύτερου κι όχι –όπως γινόταν πάντα- τα συνολικά στοιχεία του 2010 μ’ αυτά του 2009, τα οποία δείχνουν αύξηση!
Στο μέτωπο της καταστολής και της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, από την άλλη, έχουμε ουκ ολίγα δείγματα της δράσης των μηχανοκίνητων ομάδων. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε: Την άγρια επίθεση της ομάδας «Δέλτα» στο μπλοκ του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) στο Σύνταγμα κατά τη διαδήλωση στις 6/12/09, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, τη διάλυση του μπλοκ και τον άγριο ξυλοδαρμό της 55χρονης καθηγήτριας και στελέχους του ΕΕΚ, Αγγελικής Κουτσουμπού, την επίθεση στο μπλοκ της Ταξικής Πορείας κατά τη διαδήλωση της πανεργατικής απεργίας της 5ης Μάη 2010, στην Αθήνα, τον βάρβαρο ξυλοδαρμό και τα χτυπήματα με κλομπ στο κεφάλι, που προκάλεσαν σοβαρές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, στην 27χρονη Αμερικανίδα που συμμετείχε στην απογευματινή διαδήλωση της 15/12/2010 ενάντια στο Δ.Ν.Τ., στη διασταύρωση Στουρνάρη και Πατησίων, μέχρι και τις αστυνομικές μηχανές που έπεφταν πάνω σε διαδηλωτές στο Σύνταγμα κατά την πρόσφατη πανεργατική απεργία της 23/2.
Αυτός είναι ο κύριος ρόλος για τον οποίο συγκροτήθηκαν τα σώματα αυτά, όπως και όποια άλλα κατασταλτικά σώματα έχουν συγκροτηθεί ή πρόκειται να συγκροτηθούν. Κι αυτός ο ρόλος δεν είναι μια «παράπλευρη αρνητική πλευρά», όπως προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν όταν δεν μπορούν πλέον να συγκαλύψουν τα ίδια τα γεγονότα. Ερχονται να καλύψουν την αναγκαιότητα ενός συστήματος που δεν μπορεί πλέον να «πείσει» για τη «δημοκρατικότητά» του τον αντίπαλό του, τον ίδιο το λαό, δηλαδή! Και που θα του είναι όλο και περισσότερο αναγκαία, σε αναλογία με τη βάρβαρη καθημερινή επίθεση που διεξάγει.