Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

19 Μαρ 2011

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας
Απάντηση σε κοινούς λασπολόγους και συκοφάντες

Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λασπολογίας που έχει εξαπολύσει η τοπική ηγεσία του ΠΑΜΕ στην Λάρισα, ενάντια στην Ταξική Πορεία, σε πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και σε εργατικά συνδικαλιστικά σχήματα. Η επίθεση αυτή, που γίνεται συστηματικά, με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, με προπηλακισμούς απέναντι σε εκλεγμένους συνδικαλιστές, με προβοκατόρικες διαδόσεις, με ανοικτούς τραμπουκισμούς που εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα στην τελευταία πανεργατική απεργία της 23 Φλεβάρη, αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, για το ξεπέρασμα εσωτερικών του προβλημάτων.
Η επίθεση λάσπης και η κατασυκοφάντηση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πολιτική αντιπαράθεση, στα πλαίσια του εργατικού κινήματος και για τις ανάγκες του, αποτελεί μία πρακτική ξένη με το πολιτικό ήθος των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων, υπονομεύει την συλλογική δράση των εργαζόμενων, κατασυκοφαντεί στους εργάτες και την νεολαία την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης από το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα.

Το τελευταίο διάστημα η ηγεσία του ΠΑΜΕ επιχειρεί με την συκοφαντία και την λάσπη απέναντι στην Ταξική Πορεία να δημιουργήσει «απαγορευτική ζώνη» στις απόψεις των εκλεγμένων μελών της τόσο στο σωματείο οικοδόμων όσο και στο συνέδριο αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Με αχαρακτήριστες εκφράσεις που δεν ταιριάζουν σε προοδευτικούς εργαζόμενους, προπηλακίζουν συνδικαλιστές εργάτες που τυχαίνει να είναι και μετανάστες, με ρατσιστικές κραυγές και βρισιές, συμβάλλουν στο αντιδραστικό κλίμα και στην γενικότερη επίθεση που δέχονται, σήμερα, οι εργάτες - μετανάστες, από όλες τις δυνάμεις του αστικού συστήματος.
Έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν την παραχώρηση αίθουσας του Εργατικού Κέντρου, που είχε ζητηθεί με έγγραφη αίτηση (!!) από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οικοδόμων για την διοργάνωση εκδήλωσης – συζήτησης της Πρωτοβουλίας Ανέργων, την Δευτέρα 21 Φλεβάρη, λες και είναι τσιφλίκι της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.
Αποκορύφωμα της επίθεσής τους αποτελούν οι ύπουλες και προβοκατόρικες «ιδιωτικές αναφορές» σε συναγωνιστή μέλος της Ταξικής Πορείας, εκλεγμένο στο Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων και εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ο συναγωνιστής, Παλαιστίνιος πρόσφυγας, εργάτης – οικοδόμος σιδεράς, που σπούδασε στο ΤΕΙ της Λάρισας και ζει στην πόλη μας πάνω από δύο δεκαετίες, με έντονη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα, άνεργος εδώ και πολλούς μήνες, όπως χιλιάδες οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι, συκοφαντείται από επαγγελματικά κομματικά στελέχη της ηγεσίας του ΠΑΜΕ με τον πιο αισχρό τρόπο. Δείγμα της κατάντιας του ρεφορμισμού.

Συνάδελφοι
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η εργατική τάξη και ο λαός από την αντεργατική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη ΝΔ – ΛΑΟΣ και λοιπών «προθύμων», με το ξεπούλημα των εργαζόμενων και της χώρας στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, στο ΔΝΤ και την ΕΕ., με τα τύμπανα του πολέμου να ξαναχτυπάνε και να προετοιμάζονται νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις ενάντια στο λαό της Λιβύης και όλους τους Αραβικούς λαούς, είναι «πολυτέλεια» να ασχολούμαστε με την ηγεσία του ΠΑΜΕ στη Λάρισα.
Σήμερα η άμεση ανάγκη για την συγκρότηση εργατικού - λαϊκού κινήματος Αντίστασης στην επίθεση κυβέρνηση- κεφάλαιου – ιμπεριαλιστών είναι επείγουσα και απαιτεί την μεγαλύτερη συσπείρωση και κοινή δράση όλων των διαθέσεων δυνάμεων και κάθε ταξικού αγωνιστή, για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Η κόλαση της ανεργίας που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Λάρισα και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την χώρα, είναι ένα κρίσιμο μέτωπο πάλης για όλους ( εργαζόμενους – άνεργους- μετανάστες- νέους).
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, για επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλη την διάρκεια ανεργίας, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Λάρισα 18/03/2011