Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Μαρ 2011

Να συνεχιστεί και να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων!

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τότε που οι κάτοικοι της Κερατέας βγήκαν στο δρόμο, ξεκινώντας έναν επίμονο και σκληρό αγώνα για να μην εγκατασταθεί η χωματερή στο Οβριόκαστρο και να μη μετατραπεί ο τόπος τους σε χαβούζα. Έναν αγώνα που συνάντησε την αποσιώπηση απ’ τα επίσημα ΜΜΕ, τη συκοφαντία από τους κυβερνητικούς παράγοντες, την άγρια καταστολή και κρατική τρομοκρατία, με «στρατό κατοχής» από ΜΑΤ, με χημικά, προσαγωγές, συλλήψεις, δίκες και «κανονάκια νερού»… Τίποτα απ’ αυτά, όμως, δεν στάθηκε ικανό να κάμψει την αποφασιστικότητα των κατοίκων να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους!


Πολύ σωστά, ο αγώνας αυτός των κατοίκων έχει αιχμή που εκφράζεται με το σύνθημα «ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ». Οι διάφοροι συκοφάντες του αγώνα –κυβερνητικοί ή όχι– διαδίδουν ότι οι κάτοικοι της Κερατέας «ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον και τόπο», πως «αδιαφορούν για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών», πως είναι «ανεύθυνοι» κ.ο.κ. Είναι η γνωστή φρασεολογία που έχουμε ακούσει επανειλημμένα απ’ τους εκπροσώπους του συστήματος της εκμετάλλευσης, η γνωστή χολή που έχουν ρίξει και απέναντι σε κλάδους εργαζομένων και απέναντι στη νεολαία και απέναντι σε κατοίκους άλλων περιοχών όταν αυτοί επιλέγουν το δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Αυτό που αποκρύπτουν είναι πως ο λεγόμενος «Περιφερειακός τους Σχεδιασμός για την Αττική», η πολιτική δηλαδή, της κυβέρνησης να στήσει τεράστιες χαβούζες για να «λύσει» το πρόβλημα των σκουπιδιών και ταυτόχρονα να παραδώσει τα έργα σε εργολάβους ώστε αυτοί να θησαυρίσουν με αυτά καθαυτά τα έργα, αλλά και την αφαίμαξη τεράστιων ποσών μέσω των δημοτικών φόρων του λαού της Αττικής, δεν πείθει. Δεν το έχει καταφέρει στη Φυλή ούτε στο Γραμματικό όπου ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις ενάντια στο στήσιμο του αντίστοιχου ΧΥΤΑ, πόσο μάλλον στην Κερατέα και στον τωρινό Δήμο της Λαυρεωτικής. Οι τάχα «υπεύθυνες», επίσημες και άλλες κραυγές –ή και ψίθυροι– των κρατούντων καλούν το... θύμα να βρει τη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών που αυτοί και το σύστημά τους δημιούργησαν! Φέρνοντας μάλιστα το λαό «προ τετελεσμένων» στο βωμό του μέγιστου κέρδους και των αντιλαϊκών τους «σχεδιασμών». Ποιανού η πολιτική όμως δημιούργησε μια τσιμεντούπολη που επεκτείνεται καθημερινά, ερημώνοντας την ύπαιθρο; Ποιανού η πολιτική δημιούργησε λυματολάσπες και ποταμούς-δηλητήρια, σαν τον Ασωπό; Ποιανού η πολιτική «λύνει» το πρόβλημα των σκουπιδιών στήνοντας χωματερές μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές είτε αυτές λέγονται Κερατέα είτε Γραμματικό, Φυλή, Λευκίμμη, Ελληνικό Ιωαννίνων, Μαυρορράχη Θεσσαλονίκης ή όπως αλλιώς; Είναι στοιχειώδης υποχρέωση, ας το πούμε συμβατικά, των «από πάνω», των διαχειριστών αυτού του συστήματος, που καμώνονται πως εκπροσωπούν και το λαό, τρομάρα τους, να φροντίσουν για το πού θα πάνε τα σκουπίδια. Με το λαό να απαιτεί και να διεκδικεί αποφασιστικά να μη γίνει αυτό με τρόπο που να καταστρέφει την ίδια του τη ζωή!

Αυτό που φοβούνται επίσης, είναι ότι αγώνες σαν κι αυτόν μπορεί ν’ αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους. Ειδικά στη σημερινή φάση, της πρωτόγνωρης, καθημερινής και βάρβαρης επίθεσης που διεξάγεται σ’ όλα τα μέτωπα της ζωής ενάντια στο λαό μας. Και ο αγώνας αυτός μπορεί να νικήσει! Το παράδειγμα της νίκης (έστω και μερικής) της σκληρής απεργίας πείνας των 300 μεταναστών εργατών δείχνει ότι «οι από πάνω» δεν είναι αήττητοι!

Σαν ΚΚΕ(μ-λ) είμαστε στο πλευρό του αγώνα, ενισχύουμε το δικαίωμα του λαού αυτής περιοχής να μην καταστραφεί ο τόπος του. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε πολιτικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης αυτού του αγώνα, όπως το κάναμε στη διαδήλωση στο μπλόκο της Κερατέας και στη μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα τραπεζοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας, αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Αν θέλαμε -και με όλο το σεβασμό στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας- να βάλουμε από μεριάς μας μία πινελιά, θα λέγαμε ότι ο αγώνας αυτός δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώριά του να διευρυνθεί και να αγκαλιαστεί από περισσότερο κόσμο. Δυνατότητες υπάρχουν! Χθες, στην απεργία της 23 Φλεβάρη στην Αθήνα, μ’ ένα μπλοκ που συνάντησε μεγάλη αποδοχή απ’ τον κόσμο της δουλειάς και τους χιλιάδες απεργούς. Καθημερινά στα μπλόκα. Αύριο, στο κέντρο της Αθήνας, με μία μαζική και μαχητική διαδήλωση-κινητοποίηση. Σ’ ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής ημέρας δράσης ενάντια στους ΧΥΤΑ, με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

13 Μάρτη 2011
Οχι ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ στη Λαυρεωτικh!
Εξω τα ΜΑΤ απo την Κερατeα!