Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Μαρ 2011

Η κυβέρνηση ζορίζεται αλλά προχωράει!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ
Kαμιά συγχώνευση - κλείσιμο σχολείου

Μετά από την τακτική της μυστικής διπλωματίας και αφού σε αυτή τη φάση δεν μπόρεσε να αποσπάσει ούτε ψήγμα συναίνεσης από το λαό και κάτω από αυτή την πίεση ούτε και από τους δήμους, η κυβέρνηση προχώρησε μόνη της στη συγχώνευση - κλείσιμο - υποβιβασμό δύο χιλιάδων περίπου σχολείων που οδηγεί σε 1200 περίπου λιγότερα σχολεία (σε σύνολο 16.000 περίπου). Να σημειώσουμε ότι τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ θα "τακτοποιηθούν" μέσω ειδικού νόμου που λέγεται ότι θα περάσει το καλοκαίρι ή τον επόμενο χρόνο.
Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση ανοίγει αποφασιστικά το ζήτημα, ώστε να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια για να πιάσει το στόχο της που κατά την εκτίμησή μας είναι να κλείσουν περίπου ένα στα τρία σχολεία - και θα ήταν περισσότερα αν δεν έμπαινε το κτιριακό όριο που δεν επιτρέπει τεράστια σχολεία σε μαζική κλίμακα. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές της επαρχίας (Καρδίτσα) αλλά και σε δήμους μεγάλων αστικών κέντρων έχει υπάρξει πραγματικό τσάκισμα των υπαρχόντων σχολείων.
Οι αντιδράσεις έχουν ως αιχμή μαθητές και γονείς των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα των σχολείων που κλείνουν. Το κίνημα των εκπαιδευτικών δεν έχει μπει αποφασιστικά στο παιχνίδι, ένδειξη ότι η διάλυση που έχει πετύχει τόσα χρόνια η συνδικαλιστική ηγεσία έχει μεγάλο βάθος. Η ΟΛΜΕ με την πρότασή της για 24ωρη απεργία όξυνε την ψυχολογία του κλάδου ότι καλείται όχι σε πραγματική μάχη αλλά παρουσία για την τιμή των όπλων. Από πίσω της κρύφτηκε και το ΠΑΜΕ, όπως άλλωστε σε όλα τα προγράμματα δράσης που προωθεί.

Στις συνελεύσεις και στα ΔΣ των ΕΛΜΕ που έγιναν, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών πρότειναν τριήμερη απεργία και κοινή δράση με γονείς και μαθητές ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, στις συμπτύξεις τμημάτων και στην οικονομική ασφυξία των σχολείων με γενικές συνελεύσεις την τρίτη μέρα.
Παρ' όλα αυτά τα πολιτικά προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, έχουν γίνει πολλές μαζικές, απεντρωμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση τις αντιμετώπισε με χοντροκομμένα συκοφαντικό και τρομοκρατικό τρόπο:
Στο 5ο Εσπερινό Αθηνών (που συγχωνεύεται και οι μαθητές μεταφέρονται από την Ακαδημία Πλάτωνος στα Εξάρχεια!), ο αστυνομικός διευθυντής απείλησε με είσοδο της αστυνομίας και σύλληψη όλων που θα βρίσκονταν στο σχολείο. Μετά την παράσταση στην περιφέρεια Αττικής το υπουργείο, τόσο σε δελτίου τύπου, όσο και μέσω φιλικού του συγκροτήματος, στοχοποίησε τους μαθητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλλά και αγωνιστές εκπαιδευτικούς μαζί με ολόκληρους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Τέλος η Διαμαντοπούλου απειλεί ήδη τους μαθητές και τους γονείς των κατειλημμένων σχολείων με αναπληρώσεις μαθημάτων Μεγάλη Βδομάδα και Σαββατοκύριακα.
Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται την κατάσταση δείχνει και το φόβο που έχει μπροστά στο ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να υπερβούν το στενό δυναμικό που πλήττεται άμεσα (γονείς, μαθητές, και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συγχωνεύονται) και να πάρει τις διαστάσεις που τους αντιστοιχούν. Η μάχη μπορεί και πρέπει να δοθεί!