Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Μαρ 2011

Καματερό: Συγκέντρωση για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου η συγκέντρωση για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και κατά των σχεδιασμών που προβλέπουν ότι στη θέση της χωματερής στη Φυλή θα δημιουργηθούν ένα εργοστάσιο διαλογής και ένα βιοξήρανσης-καύσης σκουπιδιών. Ταυτόχρονα επανέρχεται η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια που στάθηκε η αφορμή για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του 2005.
Στη συγκέντρωση και στην πορεία που επακολούθησε συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός κατοίκων (120-150 άτομα). Αριθμός βέβαια πολύ μικρότερος σε σχέση με την σημασία και τη βαρύτητα του ζητήματος, αλλά ικανοποιητικός αν λάβουμε υπόψη τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν και τη στάση μια σειρά παραγόντων και πολιτικών δυνάμεων της περιοχής. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν συναγωνιστές από την Κερατέα και το Γραμματικό.

Για την επιτροπή αγώνα Καματερού η πρώτη απόπειρα να ξανατεθεί το ζήτημα κρίθηκε θετική, γι’ αυτό και θα γίνει μια ευρύτερη προσπάθεια με κατοίκους και συλλογικότητες από τους γύρω δήμους έτσι ώστε να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά η κίνηση, αναγκαία για την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης για τη χωματερή της Φυλής. Η συγκεκριμένη συζήτηση-συνέλευση ορίστηκε για την Κυριακή 10 Απρίλη στις 11 π.μ. στο «Μελίνα» στο Καματερό.
Όπως είναι εύκολα κατανοητό, για να μπορέσει το συγκεκριμένο ζήτημα να πάρει τις διαστάσεις που είναι απαραίτητες για τη νίκη του προϋποτίθεται η μέγιστη δυνατή στράτευση δυνάμεων από όλη τη Δ. Αθήνα. Η προσπάθεια απαιτεί επίσης να είναι ξεκάθαρος προς όλες τις κατευθύνσεις ο στόχος. Ο στόχος της κίνησης είναι η απομάκρυνση του ΧΥΤΑ και όχι η συμμέτοχη στη συζήτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών, στην όποια δυστυχώς συμμετέχουν και κομμάτια της Αριστεράς. Είναι πρόβλημα που το δημιούργησε η αστική τάξη και η πολιτική της και αυτή πρέπει να το λύσει. Ο λαός απαιτεί να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να μη δηλητηριάζεται από τις διοξίνες και βαριά μέταλλα των ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ή όπως αλλιώς ονομάζονται οι χωματερές από τους διαχειριστές του συστήματος. Ο λαός απαιτεί να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον δημοτικά τέλη προς χάριν της διαχείρισης (είτε αυτή γίνεται από κρατικό φορέα είτε από ιδιώτες) των απορριμμάτων. Συμπτωματικά αλλά όχι τυχαία ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ θέλει να επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύψους 22% στις κατοικίες και 75% στα καταστήματα για το Καματερό!