Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Μαρ 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πετυχημένο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ) συγκάλεσε σύσκεψη οργανώσεων της Αριστεράς με στόχο την άμεση αγωνιστική απάντηση στο νέο μακελειό που έστησαν οι αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ, η Κ.Ο. Ανασύνταξη και το ΕΑΜ και η συζήτηση ανέδειξε την κοινή διάθεση των οργανώσεων να τεθεί το ζήτημα της απάντησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος πλατιά στο λαό με κινηματικές πρωτοβουλίες. Επίσης, απ’ όλους εκτιμήθηκε ότι η υπόθεση της επέμβασης στη Λιβύη θα τραβήξει σε βάθος χρόνου γι’ αυτό και η συζήτηση κατέληξε στη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη» στην οποία δέχτηκαν να συμμετέχουν όλες οι οργανώσεις πλην του ΕΑΜ το οποίο έκφρασε μία θέση υπεράσπισης του καθεστώτος Καντάφι.
Ως πρώτη, άμεση απάντηση η Πρωτοβουλία διοργάνωσε αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 22 Μάρτη, στα Προπύλαια.
Πολύ γρήγορα η συγκέντρωση μαζικοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου και ξεκίνησε τη διαδήλωσή της προς τη Βουλή, τα γραφεία της ΕΕ, τη γαλλική και την αμερικάνικη πρεσβεία. Η διαδήλωση πέρασε και από την Πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργάνωναν συλλαλητήριο για τα εργασιακά με αποτέλεσμα και οι συγκεντρωμένοι της Κλαυθμώνος να ακολουθήσουν την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Φτάνοντας στη Βουλή οι διαδηλωτές οργισμένοι διαπίστωσαν ότι κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο προς την αμερικάνικη πρεσβεία απαγορεύοντας τη συνέχιση της διαδήλωσης. Χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα επιμονής και συνεχούς πίεσης από τους διαδηλωτές προκειμένου οι δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν και να συνεχιστεί κανονικά η διαδήλωση.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Πρωτοβουλία διοργανώνει νέα σύσκεψη, καλώντας κι άλλες οργανώσεις, με στόχο να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά της.