Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαρ 2011

Όχι στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
  
Η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ανοίγει το δρόμο για μια νέα δυτική ιμπεριαλιστική επέμβαση, αυτήν τη φορά στη Λιβύη. Καμία αυταπάτη και κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει στις συνειδήσεις των λαών της περιοχής για τους διάφορους ελιγμούς των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών. Πίσω από τους ελιγμούς αυτούς κρύβεται η προσπάθεια δημιουργίας των κατάλληλων όρων για την υλοποίηση της πραγματικής πρόθεσή τους να επέμβουν στρατιωτικά στη Λιβύη.
Μια τέτοια επέμβαση, όποια μορφή και έκταση κι αν πάρει, δεν πρόκειται να γίνει για την υπεράσπιση του εξεγερμένου λιβυκού λαού, όπως υποκριτικά και αναίσχυντα δηλώνουν οι φιλοπόλεμες κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Στόχο έχει τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, την εγκαθίδρυση καθεστώτων υποταγμένων στους ιμπεριαλιστές και το ξαναμοίρασα των συμβολαίων εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Λιβύης και γενικότερα της ξένης επιρροής στον αραβικό κόσμο.
Οι ιμπεριαλιστές, καθώς και όσοι τους νομιμοποιούν και τους καλούν σε δράση, είναι κυνικοί υποκριτές. Χρησιμοποιούν επιλεκτικά το χαρτί του ανθρωπισμού την ίδια ακριβώς στιγμή που οι αντιδραστικές μοναρχίες και τα καθεστώτα στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική χερσόνησο ματοκυλάνε τους εξεγερμένους λαούς τους με τις πλάτες της Δύσης. Γι’ αυτό και η στάση του Ευρωκοινοβουλίου και της λεγόμενης ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ανοικτά εγκληματική και, για μια ακόμα φορά, φιλοπόλεμη και προσκυνημένη στον ιμπεριαλισμό.
Σε αυτόν το νέο, εγκληματικό και πολεμικό τυχοδιωκτισμό των ιμπεριαλιστών θέλει να πάρει ανοικτά μέρος η ελληνική κυβέρνηση με τις σημερινές δηλώσεις του ΥΠΕΞ Δρούτσα. Αποτελεί κίνηση ύψιστου κινδύνου ενάντια, κατά πρώτο λόγο, στον ελληνικό λαό και φυσικά ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, τυφλά υποταγμένη στον ιμπεριαλισμό, έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για τη μετατροπή της Σούδας σε στρατηγείο της επέμβασης στη Λιβύη και το Άκτιο σε σημείο εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων. Τώρα θέλει να συμμετάσχει και πιο ενεργά και άμεσα!
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον ελληνικό λαό και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα να ξεσηκωθεί. Να απαιτήσει την πλήρη απεμπλοκή της χώρας από την πολεμική επέμβαση που ετοιμάζεται και το άμεσο κλείσιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη Σούδα και το Άκτιο. Να απαιτήσει να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς και να σταματήσει -πριν είναι αργά- το νέο ιμπεριαλιστικό μακελειό. Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λογαριαστεί με το αντιδραστικό καθεστώς Καντάφι. Η δημοκρατία, η ελευθερία και οι προοδευτικές κοινωνικές αλλαγές δεν έρχονται με τις κανονιοφόρους των ιμπεριαλιστών και τα «αόρατα» αμερικανικά βομβαρδιστικά, αλλά με τη γνήσια πάλη των λαών και τις ανεξάρτητες ριζοσπαστικές εξεγέρσεις.

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)