Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Μαρ 2011

Η περίθαλψη προς κατάργηση

Μετά τη μη αναγνώριση από τον ΟΠΑΔ (δηλαδή το κόψιμο) πάνω από διακοσίων ιατρικών εξετάσεων και επεμβάσεων αλλά και το δραστικό περιορισμό παροχών για χρόνιες ασθένειες σύμφωνα με το νόμο του προηγούμενου Αυγούστου, έχουν πλέον de facto κοπεί τόσο η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων όσο και οι δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για τους δημόσιους υπαλλήλους – καθώς απαιτείται η άμεση εξόφλησή τους από τον ασφαλισμένο.
Η πολιτική αυτή είναι μια άλλη πλευρά της βαρβαρότητας που προωθείται από τα απανωτά μνημόνια κυβέρνησης – ΔΝΤ- ΕΕ και ουσιαστικό στόχο έχει την πλήρη κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης, τη μετακύλιση των βαρών της περίθαλψης στους ίδιους τους ασφαλισμένους και στην παράδοση των υπηρεσιών υγείας στο κεφάλαιο.
Η ασφάλιση και η περίθαλψη αποτελούν σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού μετά από χρόνια σκληρών αγώνων. Η κατάργησή τους αποτελεί άγριο ιστορικό πισωγύρισμα και αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή για τους εργαζόμενους που ήδη καταδικάζονται στην ανέχεια.

Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!