Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουν 2012

Η «πολιτιστική επέλαση» των ΗΠΑ


Να, λοιπόν, που η αμερικάνικη πρεσβεία ενδιαφέρεται για το μορφωτικό και πολιτιστικό μας επίπεδο. Όπως δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό Tύπο της 2 Ιούνη 2012, η δημοτική αρχή των Χανίων αποδέχτηκε συνεργασία με την αμερικάνικη πρεσβεία για εκπαιδευτικά, μορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Γι’ άλλη μια φορά επιχειρείται και από τη δημοτική αρχή να συγκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος των ΗΠΑ στον τόπο μας και να εξωραϊστούν οι δραστηριότητές τους. Πολλές φορές στο παρελθόν η αμερικάνικη βάση έχει «προσφερθεί» να βάψει σχολεία, να καθαρίσει δημόσιους χώρους κ.λπ.  Πόσες φορές δεν έχουν αναφερθεί τοπικοί παράγοντες στη δυνατότητα «ανάκαμψης της οικονομίας» από τα αιματοβαμμένα δολάρια των ράμπο, με την προσέλκυση και τον ελλιμενισμό των αεροπλανοφόρων και τη μετατροπή της πόλης μας σε σύγχρονη Τρούμπα ;
Σε τι  άλλο αποσκοπεί, λοιπόν, αυτή η συνεργασία εκτός από την εκδήλωση υποταγής στα υπερατλαντικά αφεντικά και συσκότιση του ρόλου τους με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού;
Σε τι είδους «μόρφωση» και «πολιτισμό» αποσκοπούν αυτές οι συνεργασίες της πρεσβείας  των ΗΠΑ; Να μάθουμε καλύτερα αμερικάνικα για να «εξυπηρετούνται» οι κάθε λογής ράμπο στους διάφορους οίκους ανοχής που πληθαίνουν; Να αποδεχτούμε να συμπεριφέρονται σαν κατακτητές  και να επικροτούμε τις δολοφονικές τους επεμβάσεις; Να μη διαδηλώνουμε και να μην αγωνιζόμαστε όταν κατά δεκάδες σηκώνονται από το Ακρωτήρι των Χανίων τα πολεμικά  αεροπλάνα, τα δικά τους και των άλλων  νατοϊκών, για  να βομβαρδίζουν τη Συρία, όπως τη Λιβύη, και να ξεβράζει η θάλασσα εξαθλιωμένους πρόσφυγες και πτώματα;
Να διδάξουμε ως εκπαιδευτικοί τους μαθητές μας ότι οι ΗΠΑ είναι «φίλη και σύμμαχος» χώρα και ότι η εφτάχρονη δικτατορία έγινε για το καλό μας; Να προσανατολίσουμε τη νέα γενιά στο σίγουρο επάγγελμα του μισθοφόρου του στρατού τους και να αποδεχτούμε να στρατολογούν μέσα από τα σχολεία μας;
Εμείς είμαστε φίλοι και αλληλέγγυοι με τους Αμερικανούς εργάτες, άνεργους  βετεράνους διαδηλωτές που διαδήλωναν πρόσφατα στο Σικάγο ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τους  G8, ενάντια στη φτώχεια, την πείνα  και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Είμαστε φίλοι και αλληλέγγυοι με όλους του λαούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής που βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν μια ζωή χωρίς ξένους προστάτες και τους ντόπιους υποτακτικούς τους. Αυτόν τον πολιτισμό θέλουν να μας αλλάξουν. Μαζί με το μαστίγιο κρατούν και το καρότο  προκειμένου  να υποτάξουν και την ψυχή μας. Σ’ αυτή  την προσπάθεια, εκτός των άλλων, βρίσκουν συμμάχους και τους δάφορους πρόθυμους τοπικούς παράγοντες.
Πληθαίνουν τα σύννεφα του πολέμου ξανά στην περιοχή μας. Ο άγριος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία κ.λπ ) τροφοδοτεί την οικονομική κρίση και θέτει ξανά επί τάπητος το ξαναμοίρασμα αγορών και πηγών πλούτου. Η χώρα και η ανατολική Μεσόγειος, πεδία ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών, κινδυνεύουν άμεσα απ’ την εμπλοκή τους σε πολεμικές αναμετρήσεις, υπακούοντας στα κελεύσματα των αφεντικών. Η αστική τάξη προκειμένου να σώσει το τομάρι της δεν θα διστάσει να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή. Ο λαός μας και οι λαοί της γύρω περιοχής κινδυνεύουν άμεσα.
Ο  λαός μας  -και ο χανιώτικος λαός ιδιαίτερα-  με πολλούς τρόπους έχει  εκφράσει την αντίθεσή του και έχει αγωνιστεί ενάντια στην ύπαρξη και τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στον  τόπο μας, στη χρησιμοποίηση των εδαφών μας ως  ορμητήρια θανάτου, στην εξάπλωση της υποκουλτούρας και των ναρκωτικών με τη μετατροπή του νομού μας σε χώρο που “ξεδίνουν” οι κάθε λογής ράμπο.
Οι  αριστερές δυνάμεις, οι αγωνιστές και οι προοδευτικοί άνθρωποι, χωρίς αυταπάτες και αναμονή για το εκλογικό αποτέλεσμα, πρέπει να θέσουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα το δυνάμωμα του αντιϊμπεριαλιστικού–αντιβασικού αγώνα. Να αποκαλύψουμε τον επικίνδυνο για το λαό και τη χώρα ρόλο των αμερικανονατοϊκών  και των ντόπιων στηριγμάτων τους.
Να βγούμε ξανά στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε:
                     Οι  λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες !
                   Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά!  Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ε.Ε
Υ. Γ.:  Ας σκεφτεί η νεολαία και ο λαός μας ποιοι ευθύνονται για τα κύματα των μεταναστών. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Αφρική έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς και τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ιμπεριαλιστές φονιάδες και έχουν οδηγήσει τους λαούς τους στην προσφυγιά.