Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουν 2012

«Οικολόγοι Πράσινοι» και «Κόμμα Πειρατών»:
(Κάνουν πως) ζουν κάπου αλλού

Με μηδενική παρέμβαση στους κοινωνικούς χώρους, άφαντοι σε απεργίες και διαδηλώσεις, οι Οικολόγοι Πράσινοι αντλούν τη «δυναμική» του εκλογικού 3% από την αγάπη με την οποία τούς έχουν περιβάλει εδώ και χρόνια τα ΜΜΕ και από αντίστοιχες κινήσεις στη Δυτική Ευρώπη όπου η διάλυση της πολιτικής έχει κάνει εδώ και χρόνια σοβαρά βήματα. Χωρίς καμία πρόθεση να απευθυνθούν στο λαό και τα προβλήματά του, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αναφέρουν ούτε μια φορά στο πρόγραμμά τους τις λέξεις «φτώχεια», «λιτότητα», «ανεργία», «κρατική τρομοκρατία», «εξάρτηση», «αγώνας».
Πολύ πιο συντηρητικοί από ό,τι νομίζει ο κόσμος, μιλάνε για «επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου» και για «επιμήκυνση του χρόνου επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα» - όλα βέβαια σε απόλυτα φιλοΕΕ κατεύθυνση. Οχι διαφορετικά από αντίστοιχες θέσεις των φιλομνημονιακών αστικών κομμάτων. Ακόμα και την «πράσινη στροφή στην οικονομία» (που επικαλούνται) την έχει προλάβει ο… Γιωργάκης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από μια εναλλακτική και λίγο «τρέντι» υποταγή στο σύστημα…
Παρόμοια μονοθεματική και απολίτικη στόχευση έχει και το νεόκοπο στην Ελλάδα «Κόμμα των Πειρατών». Δανεισμένο τη φήμη αντίστοιχων μορφωμάτων της Δυτικής Ευρώπης, δεσμεύεται «να προωθήσει το ελεύθερο λογισμικό», αλλά δεν μας λέει ποια είναι η θέση του για τα μνημόνια και τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός μας. Μάλλον νομίζει ότι «η ελεύθερη χρήση των ψηφιακών δεδομένων» θα αλλάξει τη ζωή του άνεργου στο Πέραμα!
«Οικολόγοι Πράσινοι» και «Κόμμα Πειρατών» μοιάζουν: Κάνουν πολιτική σαλονιού σε εποχές αλάνας.