Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουν 2012

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω»: Η ευκολία της κομπίνας

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κινήσεις αντίστασης σε αυξήσεις διοδίων και εισιτηρίων ΜΜΜ καθώς και σε χαράτσια. Οι κινήσεις αυτές αποτέλεσαν πεδίο κοινής δράσης και αγώνα διάφορων οργανωμένων δυνάμεων (ανάμεσα στις οποίες και η οργάνωσή μας) και ποικίλων συλλογικοτήτων του κινήματος αλλά και πλήθους ανεξάρτητων αγωνιστών. Ε, δεν ήθελε πολύ. Βρέθηκαν κάποιοι πονηροί και ιδιοποιήθηκαν την αίγλη αυτής της μαζικής κοινής δράσης, κατέθεσαν και ένα ονοματάκι στο Πρωτοδικείο και ιδού: Το «Κίνημα Δεν πληρώνω» στις εκλογές! Στην καταγγελία για εκλογική καπηλεία που έγινε από διάφορες αντίστοιχες κινήσεις, οι πολιτικάντηδες «απάντησαν» με το αντίστοιχο «ήθος».
Αντε, στις επόμενες εκλογές μπορεί να δούμε και το «Απεργοί της 12 Φλεβάρη» ή το «Κίνημα των Πλατειών». Αφού από τσίπα δεν υπάρχει και πολλή. Μια δηλωσούλα στο Πρωτοδικείο αρκεί…