Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουν 2012

Η ομιλία του Δ. Μπαμπίλη

Φίλες και φίλοι
Θα ξεκινήσω με ένα ας πούμε επίκαιρο σχόλιο.
Η συμμορία της Χρυσής Αυγής εδώ και ένα διάστημα και ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μάη προσπαθεί να εμφανιστεί με ένα πρόσωπο που δεν είναι το δικό της. Επιχείρησε με σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων να δείξει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα, να καθησυχάσει ότι ο ηγετικός της πυρήνας δήθεν δεν είναι ομάδες καλογυμνασμένων τραμπούκων που σπέρνουν τον τρόμο αλλά είναι μια δύναμη που σέβεται την δημοκρατία που διακρίνεται για τη σοβαρότητα και την συνέπεια της. Καταπιέστηκαν οι τραμπούκοι και το φασιστικό πρόσωπο απελευθερώθηκε με τα νερά και τα χτυπήματα στις βουλευτίνες της Αριστεράς.

Αιφνιδιαστήκαμε από το επεισόδιο ακριβώς επειδή είδαμε την ωμότητα τους στην τηλεόραση. Γιατί τα κανάλια ξεχνούσαν να καταγράψουν τα κατορθώματα της συμμορίας όπως το ανελέητο κυνήγι και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντία στους φουκαριάρηδες μετανάστες, τις επιθέσεις σε αριστερούς διαδηλωτές, την επίθεση σε κλιμάκιο και του δικού μας εκλογικού συνδυασμού.
Η δουλεία της Χρυσής Αυγής είναι ύπουλη και πρέπει να αποκαλυφθεί. Το σύστημα μέσα στη δίνη της κρίσης του, αμήχανο από την ένταση των λαϊκών αντιδράσεων αφήνει χώρο να λειτουργούν στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο συμμορίες που προωθούν το νόμο της ζούγκλας. Ελπίζει έτσι να καθυστερήσει τη πορεία χειραφέτησης του φτωχού λαού και της άνεργης νεολαίας προς τη πραγματική διέξοδο που είναι οι μαζικοί ενωτικοί, ταξικοί αγώνες και για το μεροκάματο αλλά και για το χτίσιμο μιας άλλης δίκαιης κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι
Για ποιο λόγο κάποιος στις εκλογές στις 17 Ιούνη να ψηφίσει την εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ;
Να μας επιτραπεί πριν απαντήσουμε στο ερώτημα να πούμε καθαρά και παστρικά τη γνώμη μας ποιους δεν πρέπει να στηρίξει ο λαός με την ψήφο του.
Μετά τις 6 Μάη γίνεται μια απίστευτη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος με τη λεγόμενη ακυβερνησία και να διορθώσει την ψήφο του.
Καλά έπαιξες με την ψήφο σου και έσπρωξες στα εκλογικά τάρταρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σοβαρέψου τώρα γιατί τα πράγματα είναι κρίσιμα.
Οπότε καλείσαι να ψηφίσεις έστω και με βαριά καρδιά τη ΝΔ ώστε να υλοποιηθεί το σενάριο κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη ψήφο σου για να΄χει ρόλο εγγυητή την επόμενη μέρα των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα τι κυβέρνηση θα’ναι αυτή, κουβέντα δεν σου λένε.
Έχουν θράσος και προκαλούν το λαό. Οι δυνάμεις που φόρτωσαν το λαό μας με απίστευτα δεινά, που τσάκισαν την κοινωνία και που στις μέρες τους απογειώθηκε η ανεργία, που από την πολιτική που υπηρέτησαν: τα σχολειά κλείνουν, τα νοσοκομεία κλείνουν, φάρμακα δεν υπάρχουν, η φορομπηξια και τα χαράτσια μας έχουν διαλύσει. Οι δυνάμεις που όποτε αντιδρούμε μας δηλητηριάζουν με χημικά και κρίνουν τις δίκαιες απεργίες μας σαν παράνομες και καταχρηστικές.
Ο λαός μας πρέπει να αντέξει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς, να σηκώσει το κεφάλι και να συμπεριφερθεί στα γιουσουφάκια ακριβώς όπως τους αξίζει. Μαύρο. Ούτε ένας ψήφος να μη γυρίσει πίσω σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εμείς όμως λέμε και κάτι άλλο.
Οτι μπορεί, ο λαός μας να σηκωθεί ακόμα πιο ψηλά, να πάει πιο αγωνιστικά, να πάει πιο αριστερά. Αυτό το μήνυμα μας έδωσε με τους αγώνες του ιδιαίτερα των δυο τελευταίων χρονών.
Ο λαός μας πρέπει να συναντηθεί με την Αριστερά που επιμένει στο σύνθημα «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες» και γράφει στα πανό της «έξω η ΕΕ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα».
Ο λαός μας έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί στο σήμερα χρήσιμη για τα λαϊκά συμφέροντα Αριστερά που δεν θα τον μαλώνει για το πώς ψηφίζει αλλά θα βοηθήσει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να μπουν μαζικά στην αντίσταση ενάντια στη βάρβαρη επίθεση, για να επιβιώσουν και να ανοίξουν δρόμο για το μέλλον το δικό τους και της χώρας.
Εμείς θέλουμε ο λαός μας να είναι περήφανος, όρθιος, αγωνιστής και όχι καθηλωμένος στο τηλεοπτικό γυαλί να παρακολουθεί ποιος θα τα βρει με ποιον για να σχηματιστεί κυβέρνηση που το περισσότερο που θα κάνει είναι να διαπραγματευτεί ένα νέο μνημόνιο λιτότητας.
Γι αυτό και λευκή επιταγή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στα σενάρια κεντροαριστερών κυβερνήσεων δεν πρόκειται να δώσουμε. Το δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στις πολιτικές επιλογές που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων του λαού, από όπου κι αν προέρχονται, εμείς του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ θα είμαστε με το μέρος του λαού.
Ο λαός υποφέρει, ο λαός θέλει δουλειά, υγεία, παιδεία, σύνταξη, ανθρώπινο περιβάλλον για να ζήσει.
Τι έχει απέναντί του;
Ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει περίτρανα πως απορρίπτει ως ξένο σώμα όσες κατακτήσεις κέρδισαν η εργατική τάξη και οι λαοί. Στη δίνη της κρίσης του επιστρέφει στην καθαρή βαρβαρότητα των νόμων του, γιατί οι συσχετισμοί τού το επιτρέπουν.
Τι πρέπει να κάνουμε σα λαός;
Καταρχάς να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε πόλεμο με τις δυνάμεις του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε μια αναμέτρηση στην οποία οι δυνάμεις του συστήματος μετέχουν με όλες τις δυνατότητες και μηχανισμούς που διαθέτουν.
Πρέπει, λοιπόν, αντίστοιχα να εξοπλιστούμε. Να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ που, επιτακτικά, απαιτεί η περίοδος που ζούμε.
Δεν υπάρχουν εύκολες, ανώδυνες και γρήγορες λύσεις.
Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι- αν σεβόμαστε τις απόψεις και την ιστορία μας- να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και δυνάμεις που δημιουργούν αυταπάτες.
Στο ψευτοδίλλημα: ψήφισε με να σωθείς αλλιώς υπάρχει το χάος εμείς αντιτάσσουμε την αλήθεια ότι τα όνειρα μας, οι ανάγκες μας δεν είναι προϊόν συνδιαλλαγής με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας για να βγει κυβέρνηση, ούτε βέβαια προϊόν διαπραγμάτευσης με αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα δηλαδή τους ξένους δανειστές αλλά σε αντιπαράθεση, σε κόντρα και ενάντια σε όλους αυτούς.

Φίλες και φίλοι
Οι δυνάμεις μας δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της λεγόμενης επίσημης Αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε τη δική μας ιστορία. Χρόνια καταθέτουμε την άποψη μας και το κάνουμε και σε αυτές τις εκλογές. Χωρίς να το παίζουμε ούτε διαχειριστές των αγώνων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ιδιοκτήτες της απόλυτης αλήθειας όπως το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι
Δεν ξέχασα το ερώτημα
Γιατί, λοιπόν, να ψηφίσω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ;
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί χρόνια τώρα οι δυνάμεις που την απαρτίζουν μου ξεκαθαρίζουν χωρίς να με μπερδεύουν ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν διαφεντεύει για να κάνει παροχές ή να ανακουφίζει τους εργαζόμενους αλλά για να τους εκμεταλλεύεται.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί έχουν δίκιο όταν λένε πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν υπάρχουν για να «βοηθούν» τις εξαρτημένες χώρες αλλά να τις ληστεύουν.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν έγκαιρα διέγνωσαν ότι η ΕΕ δεν συστάθηκε για να προωθεί την ισομερή ανάπτυξη των χωρών αλλά για να επιτρέπει στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις να εκμεταλλεύονται πολλαπλώς τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί δεν μου χαϊδεύει τα αφτιά δήθεν ότι αυτά που ζω είναι αποτελέσματα αποφάσεων κάποιων κυβερνήσεων που μπορεί να αλλάξουν με τη ψήφο από επόμενες κυβερνήσεις.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν πασχίζουν συστηματικά χρόνια τώρα να πείσουν ότι μόνο με οργάνωση και πάλη καθημερινή στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους χώρους σπουδών, κόντρα στους ντόπιους εκπροσώπους του κεφαλαίου και των εντολέων τους ιμπεριαλιστών θα μπορέσουμε να έχουμε νίκες και επιτυχίες.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ώστε να ενισχύσω την κατεύθυνση άμεσα μετά τις εκλογές οι δύο οργανώσεις να βάλουν αποφασιστικά μπροστά την πρωτοβουλία για ένα ταξικό μετωπικό σχήμα με αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους, γειτονιές, χώρους σπουδών. Και να δώσουν χώρο και λόγο σε πολλούς αγωνιστές που, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, έχουν το κέφι να στηρίξουν μια τέτοια πολιτική, κινηματική πρωτοβουλία.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι δυνάμεις που την απαρτίζουν θέλουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλο το λαό, την καταστολή του κρατικού μηχανισμού αλλά και να αντισταθούν στην αντιοργανωτική και αντικομμουνιστική υστερία.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί δεν δέχτηκαν ποτέ και ούτε πρόκειται ποτέ να δεχτούν χρήματα από τις διάφορες κρατικές ενισχύσεις που δίνονται στα κόμματα και που αρκετοί στην Αριστερά θεωρούν φυσιολογικό να τα παίρνουν! Και γιατί δεν φιλοξενούν κρατικές διαφημίσεις στα έντυπά τους.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί στα ψηφοδέλτια της συμμετέχουν αγωνιστές ενταγμένοι στο κομμουνιστικό, αριστερό και λαϊκό κίνημα από τα μαθητικά ή φοιτητικά τους χρόνια, αγωνιστές που δώσανε μάχες από τη δεκαετία του ‘60 ενάντια στην ρεβιζιονιστική στροφή του κομμουνιστικού κινήματος, αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνθρωποι που ήταν και είναι παρόντες σε όλες τις μεγάλες μάχες του λαού από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί οι υποψήφιοι της ήταν παρόντες, παρέμβηκαν, συνέβαλαν ενεργά στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Στους αγώνες της φοιτητικής νεολαίας το 2006 – 07, στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στις απεργίες στους χώρους δουλειάς και στις μεγάλες πανεργατικές διαδηλώσεις του 2010, στις απεργίες και στον ξεσηκωμό του λαού το καλοκαίρι του 2011 στις πλατείες όλης της Ελλάδας.
Ψηφίζω εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ γιατί θέλει να δώσει τη μάχη μέσα στο λαό. Για να οικοδομηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα της εποχής μας χειραφετημένο πολιτικά από τις απάτες και τις αυταπάτες για το σύστημα και τα χαρακτηριστικά του αλλά και τον αναχωρητισμό ή την υποταγή στα αστικά ιδεολογήματα όλης σχεδόν της υπόλοιπης Αριστεράς.

Φίλες και φίλοι
Ραντεβού στις επερχόμενες…. διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις.
Καλή δύναμη!