Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουλ 2008

Εξω τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια και αεροπλανοφόρα απ’ τη Σούδα

Οπως ανακοινώθηκε στον τοπικό Τύπο, στο λιμάνι της Σούδας προσέγγισε στις 9 Ιούνη βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο το οποίο είχε υποστεί ρήγματα στο σκάφος του. Τις επόμενες μέρες ελλιμενίστηκε άλλο ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων. Η προβλήτα Κ14, που κατασκευάστηκε για να δένουν τα πυρηνοκίνητα, έχει γίνει τελευταία πολυσύχναστη. Οπως έχει γραφεί πολλές φορές, οι νατοϊκές και η αμερικάνικη βάση στο Ακρωτήρι και στη Σούδα αναβαθμίζονται για να παίξουν πιο αποτελεσματικό ρόλο στα αμερικανονατοϊκά επεκτατικά σχέδια στην περιοχή.
Οι κίνδυνοι για το λαό των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής είναι άμεσοι απ’ τις δραστηριότητες των στρατιωτικών βάσεων. Σε δημοσιεύματα ο νομός των Χανίων φέρεται πρώτος σε λευχαιμίες και καρκίνους. Το ΓΕΝ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «το υποβρύχιο δεν έχει υποστεί ζημιά στον πυρηνικό αντιδραστήρα και τα επίπεδα ραδιενέργειας στον κόλπο της Σούδας δεν έχουν αυξηθεί». Βέβαια το ΓΕΝ δεν αναφέρει αν τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι μικρότερα απ’ τα επιτρεπτά όρια που έστω ισχύουν. Στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» γράφηκε ότι το υποβρύχιο κατασκευάστηκε το 1973, δηλαδή είναι 35 χρονών!!! Ολοι όσοι μιλούν για το περιβάλλον στο νομό μας αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στις τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον απ’ τις δραστηριότητες των βάσεων.
Η Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την παρουσία των πυρηνοκίνητων και ανέδειξε τους κινδύνους που υπάρχουν απ’ την ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στον τόπο μας. Παρακάτω δημοσιεύουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης: «Ποιος όμως εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΝ ότι δεν έχει υποστεί βλάβη ο πυρηνικός αντιδραστήρας; Πότε εξάλλου οι Αμερικάνοι έδωσαν εξηγήσεις στην κυβέρνηση για τα τεκταινόμενα στη βάση της Σούδας ή ενδιαφέρονται για την υγεία και την ασφάλεια του ελληνικού λαού; Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει και να γίνει πιστευτός ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απ’ τα πυρηνοκίνητα (αεροπλανοφόρα, υποβρύχια) που καταπλέουν κάθε τόσο στο λιμάνι της Σούδας;
Πόσο υποκριτικά ακούγονται τα λόγια και οι δεκάρικοι των κυβερνώντων αλλά και των τοπικών παραγόντων (νομαρχών, δημάρχων, βουλευτών κ.λπ.) για το περιβάλλον όταν :
- Καθημερινά πετούνε πάνω απ’ τα κεφάλια μας τα F16 και εκπέμπουν τα τοξικά καυσαέριά τους. Τα Χανιά έχουν μετατραπεί σε ένα μόνιμο πεδίο βολής με άγνωστης (για το λαό) γόμωσης όπλα. Τοξικά, ραδιενεργά... Πόσο επιβαρύνεται το περιβάλλον και η υγεία μας απ’ τις βολές αυτές;
- Το Ακρωτήρι είναι μόνιμα επιβαρυμένο από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ισχυρής έντασης, αν συνυπολογίσουμε τα ραντάρ που λειτουργούν, τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά και τα νέα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου που έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ, που, όπως γράφηκε στον Τύπο, καλύπτουν μια περιοχή απ’ τον Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή.
- Κάθε τόσο, όπως αναφέρθηκε, ελλιμενίζονται πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σούδας.

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις δεν αποτελούν μόνο ορμητήριο πολέμου και δεσμά εξάρτησης της χώρας στο άρμα των Αμερικανονατοϊκών. Οι δραστηριότητες των βάσεων αποτελούν μόνιμη και άμεση πηγή κινδύνου για το λαό και τον τόπο μας.
Ο αγώνας για το διώξιμο των βάσεων είναι ζήτημα ζωής για το λαό μας.
Χανιά 13-06-08

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ