Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

Θριάσιο: «Ανάπτυξη» για το κέρδος του κεφαλαίου, στα σκουπίδια το δικαίωμα στη ζωή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Πετρόλα, στην Ελευσίνα, προχώρησαν δήμοι, κοινότητες και φορείς του Θριασίου Πεδίου το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιούνη, ενάντια στη νέα επέκταση της εταιρείας που σχεδιάζεται να γίνει δίπλα στην ΠΥΡΚΑΛ και στην παραπλήσια κατοικημένη περιοχή.
Οι τερατώδεις σχεδιασμοί που μαγειρεύονται αυτή τη στιγμή από κεφάλαιο και κυβέρνηση για ολόκληρη την περιοχή, που είναι ήδη τόσο επιβαρημένη από τη λειτουργία δεκάδων βιομηχανιών εδώ και μισόν αιώνα περίπου, έχουν εξοργίσει τους κατοίκους του Θριασίου και όλων των γύρω περιοχών της Δυτικής Αθήνας.
Το έδαφος, ο αέρας, η θάλασσα χρησιμοποιούνται πλέον σαν μια τεράστια χωματερή από το κεφάλαιο με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι δε κάτοικοι, όταν δεν αποτελούν το εργατικό δυναμικό που ξεζουμίζεται καθημερινά από τις εταιρείες, σαν αναλώσιμο υλικό γιατί τα μέτρα ασφαλείας της εργασίας είναι περιττό έξοδο, σαν πειραματόζωα με τις συνέπειες στην υγεία τους από το μολυσμένο περιβάλλον, συνθλίβονται κάτω από το βάρος της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Εδώ το κεφάλαιο παίζει με τις ζωές των ανθρώπων, εκβιάζοντάς τους συχνά (το ίδιο κάνει και τώρα) με το ίδιο τροπάρι: νέες βιομηχανίες και νέες επεκτάσεις των παλιών, για νέες θέσεις εργασίας και ας απολύουν την άλλη στιγμή.
Οι σχεδιασμοί αυτοί λοιπόν περιλαμβάνουν την επέκταση της Πετρόλα, τη δημιουργία λιμανιού στον Σκαραμαγκά, τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική, τη δημιουργία χωματερής βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάνι της Μάνδρας, τη δημιουργία μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην παραλία Ασπροπύργου, τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από τα ΕΛΠΕ και άλλες εταιρείες στο Πέραμα Μεγάρων σε κατοικημένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής του υγροβιότοπου που υπάρχει εκεί.
Ενώ τα σχέδια αυτά βρίσκονται επί τάπητος και ο κόσμος είναι εξοργισμένος και αναζητεί τρόπους αντίστασης, δήμοι, κοινότητες και φορείς αδυνατούν να ανταποκριθούν όπως φάνηκε και από τη συγκέντρωση του Σαββάτου αλλά και από παλαιότερη που είχε διοργανώσει ο ΑΣΔΑ στον Σκαραμαγκά. Με μηνύσεις και προσφυγές, αλλά κυρίως φοβούμενοι και οι ίδιοι την οργή του κόσμου, δεν μπορούν να δώσουν καμία προοπτική σε αυτό τον αγώνα. Η γνωστή πλέον τακτική του ΚΚΕ (ξεχωριστό Συντονιστικό Φορέων Θριασίου, με ξεχωριστές συγκεντρώσεις κ.λπ.) αλλά και η συνολική αντίληψή του για τη λύση του προβλήματος δεν διαφέρει από των προηγούμενων και οδηγεί στο ίδιο αδιέξοδο.
Τα σχέδια και τα οράματα του κεφαλαίου για κέρδη «νομιμοποιούνται», ενώ απονομιμοποιείται το δικαίωμα στη ζωή με τον πλέον θρασύ τρόπο.
Η μόνη διέξοδος που μπορεί να υπάρξει είναι στον αγώνα των ίδιων των κατοίκων και εργαζομένων του Θριασίου και των γύρω περιοχών που πρέπει να τον αναλάβουν οι ίδιοι για να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη ζωή.