Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουλ 2008

Στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης ενάντια στην έκρηξη ακρίβειας

ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρέμβαση της κομματικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την έκρηξη της ακρίβειας, που πλήττει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και επιδεινώνει θεαματικά και με γρήγορους ρυθμούς τις συνθήκες διαβίωσής του. Με έκθεση φωτογραφίας, προκηρύξεις, στράτσα και αφίσες πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και στο χώρο της έκθεσης βιβλίου. Στην άμεση επαφή που υπήρξε με τον κόσμο της γειτονιάς επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η αγανάκτηση των απλών ανθρώπων της δουλειάς, της ανεργίας, των νέων. Παράλληλα όμως και η πέρα από τις φτηνές ρητορίες και τα τηλεοπτικά ψηφοθηρικά παράθυρα, μηδενική, μέχρι τώρα, αγωνιστική πρακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με φανερές τις επιπτώσεις στη συσπείρωση και αγωνιστική διάθεση του κόσμου, που μετά το ξεπούλημα του ασφαλιστικού, τις μεθοδεύσεις και τις προβοκάτσιες στην παιδεία βιώνει σχεδόν απροστάτευτος έναν πραγματικό εφιάλτη. Πράγματι οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξατμίζονται πριν προλάβουν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη, ενώ το κεφάλαιο συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι του.
Οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ (μ-λ) και οι εκδηλώσεις για την έκρηξη της ακρίβειας θα συνεχιστούν σ’ όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, για να βγει ο λαός στο δρόμο και να διεκδικήσει το δίκιο του. Ενάντια στην πολιτική και τη λογική της ελεημοσύνης, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στο μεροκάματο και τις συντάξεις, τέτοιες που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής.