Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουλ 2008

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡ»

Κανένας εργαζόμενος στο δρόμο!

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι περίπου 250 εργαζόμενοι της βιομηχανίας ειδών υγιεινής Ιντεάλ Στάνταρ (Ideal Standard), μετά από την απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιό της στη Χαλκίδα. Η επιχείρηση, παρά την κερδοφορία της, επικαλείται λόγους ανταγωνιστικότητας και σκοπεύει να κλείσει όλο το τμήμα παραγωγής, διατηρώντας μόνο το εμπορικό τμήμα. Στόχος της, η κάλυψη της αγοράς με είδη που θα παράγονται σε εργοστάσιά της σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους όπως η Κίνα. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται στην επιχείρηση για περισσότερα από 20 χρόνια δεν πτοεί, φυσικά, την εργοδοσία η οποία έχει ορίσει το κλείσιμο του εργοστασίου για το τέλος του καλοκαιριού.
Η ανάγκη απάντησης του εργατικού κινήματος είναι άμεση και επιτακτική. Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει είναι ωμή πρόκληση το πέταγμα 250 εργαζομένων στο δρόμο. Αυτοί που για χρόνια θησαύριζαν στις πλάτες της εργατικής τάξης, έχουν σήμερα το θράσος να δηλώνουν ότι «δεν τους κάνουμε πια», ότι είμαστε «υψηλόμισθοι». Και όλα αυτά με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων.
Και βέβαια, η απάντηση δεν βρίσκεται στις απειλές της ΓΣΕΕ ότι «οι εργαζόμενοι και οι Έλληνες πολίτες είναι καταναλωτές και αγοραστές και θα απαντήσουν οργανωμένα και οργισμένα, σε τέτοιου είδους επιχειρηματικά παιχνίδια των πολυεθνικών στη χώρα μας», δηλαδή σε απειλές για μποϋκοτάζ και άλλα τέτοια φαιδρά. Η απάντηση του εργατικού κινήματος βρίσκεται στον αγώνα για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος στο δρόμο, κανένας εργαζόμενος στην ανεργία!
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κεραμικής και Συναφών Επαγγελμάτων έχει ήδη καλέσει σύσκεψη για το ζήτημα, την Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της