Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

Διεθνής Καμπάνια ενάντια στις Εκτοπίσεις

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, εκτός από τις κεντρικές ομιλίες, τα 18 εργαστήρια, τις θεματικές συζητήσεις, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση της διεθνούς καμπάνιας ενάντια στις εκτοπίσεις. Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για το έγκλημα που συντελείται στις περιοχές των αυτόχθονων στην Ινδία, με τις μαζικές εκτοπίσεις και το ξερίζωμα ολόκληρων λαών από τα πατρογονικά τους εδάφη. Η δυναμική αντίστασή τους έχει συναντήσει και συμπορεύεται πλέον με το ένοπλο επαναστατικό κίνημα.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αναδείχτηκε ότι πρόκειται για ένα διεθνές φαινόμενο και πρακτική του καπιταλιστικού συστήματος που καλύπτει όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου μέχρι τους φτωχούς της Νέας Ορλεάνης. Από τα υψίπεδα της Κένυας μέχρι τα εκατομμύρια των κινέζων αγροτών που συρρέουν στις μεγαλουπόλεις. Οι παραγκουπόλεις σε ολόκληρο τον Τρίτο Κόσμο και τα γκέτο των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων αποτελούν τους τραγικούς μάρτυρες.
Η διεθνής λοιπόν καμπάνια με επίκεντρο τις εκτοπίσεις στην Ινδία ουσιαστικά καλύπτει μια πολύ σημαντική πτυχή των λαϊκών αγώνων για κοινωνική απελευθέρωση.