Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

Πορεία αλληλεγγύης στο λαό της Λευκίμμης

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιούνη εκατοντάδες αγωνιστών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Μέλη οργανώσεων και κινήσεων καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές στο πλευρό των Λευκιμμιωτών κατοίκων της Αθήνας, πραγματοποίησαν τη δεύτερη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Λευκίμμης.
Η συγκέντρωση είχε οριστεί, σύμφωνα με το κάλεσμα της αφίσας, για τις 7:30 το απόγευμα. Η προσέλευση κόσμου συνεχίστηκε μέχρι και μετά τις 8:00, οπότε και ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Με παλμό και συνθήματα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική, την κρατική καταστολή, το θάνατο της αγωνίστριας Μαρίας και εκδήλωσαν τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των Λευκιμμιωτών εκφράζοντας την εναντίωσή τους στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Προκλητική ήταν η παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε όλη τη διάρκεια της πορείας, όπου άνδρες των ΜΑΤ ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής τους διαδηλωτές. Η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αυτόν τον τρόπο την κινητοποίηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση και διαμαρτυρία των διαδηλωτών με συνθήματα που απαιτούσαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.
Η διαδρομή των διαδηλωτών κατέβηκε την Πανεπιστημίου και κατέληξε μέσω της Σταδίου και πάλι στο Σύνταγμα. Μετά το τέλος της πορείας ανακοινώθηκε και πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση όπου συζητήθηκαν προτάσεις για την από εδώ και πέρα συνέχεια των κινητοποιήσεων και δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Λευκίμμης.