Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ TELEPERFORMANCE

Τελικά, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό ενόχλησαν πολύ. Η διαδικασία αφύπνισης των εργαζομένων, η έκφραση της οργής τους για τη συνεχιζόμενη χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς έχει θορυβήσει το κεφάλαιο και την εργοδοσία, οι οποίοι βλέπουν ότι αυτή διαδικασία συνοδεύεται και από την προσπάθεια παραπέρα οργάνωσης των αντιστάσεων των εργαζομένων.
Η απόλυση των δύο εργατριών στη φαρμακοβιομηχανία DEMO, βρήκε τη συνέχειά της στην απόλυση του εργαζόμενου Ορέστη Κώτσια από την εταιρεία τηλεφωνικών υπηρεσιών TELEPERFORMANCE, μία από αυτές τις «σύγχρονες» εταιρείες που στήθηκαν με βάση τα νέα εργασιακά πρότυπα που προωθεί το κεφάλαιο. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμβασιούχοι για μερικούς μήνες, εργάζονται καθημερινά σε συνθήκες εντατικοποίησης και τρομοκρατίας. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που πριν από μερικά χρόνια αποπειράθηκε να τοποθετήσει σύστημα δακτυλοσκόπησης στην είσοδο.
Με την πρόφαση της μειωμένης παραγωγικότητας η εταιρεία απέλυσε τον Ορέστη, θέλοντας να ξεφορτωθεί έναν εργαζόμενο ο οποίος «ξεσήκωνε» τους συναδέλφους του, διεκδικούσε τα δικαιώματά του, συμμετείχε στις απεργίες, όρθωνε το ανάστημά του στις συνεχείς προκλήσεις της εργοδοσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνάδελφοί του κατάλαβαν αμέσως την πραγματική αιτία της απόλυσής του.
Ενάντια στην απόλυση του Ορέστη έχει ήδη κινηθεί διαδικασία συλλογής ψηφισμάτων αλληλεγγύης, ενώ για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα προγραμματίζεται σύσκεψη συνδικαλιστών και εργατικών σχημάτων στο στέκι της Ταξική Πορείας (Σολωμού 12 - Εξάρχεια) με στόχο την κλιμάκωση των πιέσεων μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.
Θλιβερή σε όλα αυτά η στάση του ΠΑΜΕ. Στη συνέλευση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η διοίκηση αρνήθηκε να ψηφίσει κείμενο συμπαράστασης που πρότεινε η Ταξική Πορεία φοβούμενη μήπως «συγχνωτιστεί» με τους «αριστεριστές». Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το ίδιο σωματείο που πριν από μερικούς μήνες αρνήθηκε να εγγράψει τον Ορέστη και άλλους εργαζόμενους από την επιχείρηση αυτή, με το πρόσχημα ότι υπάρχει άλλο... καταλληλότερο σωματείο!!!
Η πλατιά έκφραση αλληλεγγύης στο συγκεκριμένο εργαζόμενο, αποτελεί στοιχείο που και την ανάκληση της απόλυσης μπορεί να πετύχει, αλλά και τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης μπορεί να στηρίξει. Επιπλέον, κάθε τέτοια κίνηση αποτελεί στοιχείο υπεράσπισης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης ενάντια στην επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα.