Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιουλ 2008

Διώξεις Ιταλών κομμουνιστών

Σε νέα ανακριτική διαδικασία υποβάλλονται τα μέλη του (νέου) Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας και του κόμματος των Επιτροπών Υποστήριξης της Αντίστασης για τον Κομμουνισμό (CARC) από την ιταλική δικαιοσύνη. Με νόμους που προέρχονται από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι επιχειρείται να βγουν παράνομες η δράση και οι απόψεις των ιταλών κομμουνιστών. Μετά τον αποκλεισμό από τη βουλή, από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία όλων των ψευτοκομμουνιστικών οργανώσεων και κομμάτων που βάλαν πλάτη για την επάνοδο του Μπερλουσκόνι αλλά και τη νομιμοποίηση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ιταλικής αστικής τάξης, οι αντιδραστικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους φασίστες που κατέλαβαν και τη δημαρχία της Ρώμης ανέλαβαν να "εξαφανίσουν" όσες κομμουνιστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανασυστήσουν μια επαναστατική, κομμουνιστική Αριστερά. Την ίδια στιγμή που εξασφαλίστηκε η ατιμωρησία των εγκληματικών ενεργειών της αστυνομίας στη Γένοβα το 2001, ενώ ζητείται η παραδειγματική τιμωρία των αγωνιστών στη Νάπολη που αντιστέκονται στα σχέδια κυβέρνησης και Μαφίας ή απειλούνται με διώξεις οι πρωτοπόροι αγωνιστές των Κόμπας (Slai Cobas) που αγωνίζονται για ταξικά συνδικάτα και υπερασπίζονται απεργούς εργάτες της Φίατ. Στο ίδιο πνεύμα πρέπει να ιδωθεί και η απόφαση του Μπερλουσκόνι να κατεβάσει το στρατό στις μεγάλες πόλεις, κατανοώντας όχι τόσο ότι η λαϊκή αγανάκτηση που φουσκώνει δεν ελέγχεται ικανοποιητικά από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά για να εμπεδώσει ένα καθεστώς τρόμου και παραίτησης.
Στις 1 και 2 Ιούλη στην Μπολόνια, τις ημέρες που θα προσαχθούν οι σύντροφοί τους για ανάκριση, το CARC καλεί σε διαδήλωση υποστήριξής τους.
Παράλληλα, από 3 έως 7 Ιούλη η εφημερίδα τους Resistenza διοργανώνει το ετήσιο φεστιβάλ του κόμματός τους στην Τοσκάνη.
Στις 6 Ιούλη θα διοργανώσουν συζήτηση με παρουσία διεθνών αντιπροσωπειών με θέμα την Αριστερά στην Ιταλία και διεθνώς, με βάση την πρόσφατη θεωρητική συνεισφορά του Manifesto Program of the new Italian Communist Party.
Το ΚΚΕ(μ-λ) θα παραστεί τόσο στη διαδήλωση στη Μπολόνια όσο και στο φεστιβάλ της εφημερίδας τους με αντιπροσωπία.