Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουλ 2008

Νίκη των εργαζόμενων η δικαίωση του Βασίλη Μάντζιου

Στις 12/6/2007 το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης απέλυσε τον εργαζόμενο Μάντζιο Βασίλη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση, φορτώνοντάς τον με βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες. Το θέμα έφθασε στους εργαζόμενους, οι οποίοι κινήθηκαν με παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπου κρίθηκε ότι η απόλυση ήταν παράνομη και με προσφυγή στα δικαστήρια του ίδιου.
Στις μαζικές παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο η ενόχληση του δημάρχου Ν. Βαρσάμη (ΠΑΣΟΚ) ήταν τέτοια που δε δίστασε να καλέσει την αστυνομία για να αποβάλει από την αίθουσα συνεδριάσεων το ΔΣ του συλλόγου και τους εργαζόμενους, επικαλούμενος το “δημοκρατικό του δικαίωμα” να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο! Σε επόμενη παρέμβαση για το ίδιο θέμα ζητούσε περγαμηνές από συνδικαλιστές του ΕΚΘ και των σωματείων για να “είναι σίγουρος ότι είναι εκπρόσωποι”!
Με την απόφαση με αρ. 20906/2008 του μονομελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίνεται άκυρη και καταχρηστική η απόλυση και υποχρεώνει τη Δημοτική Επιχείρηση να δεχθεί τις υπηρεσίες του στην ίδια θέση, με τους ίδιους όρους εργασίας και αμοιβής, και να τον αποζημιώσει για το διάστημα που δεν του επέτρεπε να δουλέψει.
Η δικαίωση του Μάντζιου είναι μια νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι η νίκη που πετυχαίνουν οι εργαζόμενοι όταν στέκονται αλληλέγγυοι σε κάθε διωκόμενο, όταν ορθώνουν το ανάστημά τους συμπορευόμενοι με απολυμένους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, απέναντι στον περιορισμό και την κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Η τρομοκρατία δεν περνάει όταν συλλογικά και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή!