Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουλ 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση κατά του εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλους της ΔΑΣ, κατηγορώντας τον για παράνομη βία και φορτώνοντάς τον με κατηγορίες εννέα άρθρων του ποινικού κώδικα (άρθρα:14, 16, 18, 26, 27, 51, 53, 79, 330Π.Κ), επειδή μαζί με άλλους εργαζόμενους περιφρουρούσε την απεργία στις 14-12-2005.
Για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι προσφιλής η ποινικοποίηση των αγώνων. Τελευταία, μετά την πολυήμερη απεργία απέναντι στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, κλήθηκαν να καταθέσουν μέλη του ίδιου συλλόγου από τον εισαγγελέα καθ' υπόδειξη της διοίκησης του δήμου.
Η διοίκηση του δήμου, ως εργοδότης, θέλοντας να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης, έχοντας στόχο την πειθάρχηση των εργαζομένων και τον εκφοβισμό τους, προχωράει σε διώξεις και η εισαγγελία ορίζει δικάσιμο για παράνομη βία.
Από την άλλη, ενώ εκκρεμεί μήνυση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχ. Ν. Θεσσαλονίκης από την απεργία του Απρίλη του 2006 κατά του κουκουλοφόρου οδηγού του Παπαγεωργόπουλου, που οδήγησε το απορριμματοφόρο πάνω στους απεργούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό απεργού, καλεί δεύτερη φορά η τροχαία τον τραυματισθέντα απεργό για τροχαίο στην διαδικασία της προανάκρισης! Είναι τόσο δύσκολο να γίνει η προανάκριση σ' αυτήν την περίπτωση, ενώ υπάρχουν και ντοκουμέντα (βίντεο, καταστάσεις οδηγών και αυτοκινήτων που κινήθηκαν εκείνη τη μέρα).
Η δίωξη του Πατσιά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι εργατικές συλλογικότητες να καταδικάσουν την πολιτική των διώξεων και να υπερασπιστούν το συνάδελφο και το δικαίωμα της απεργίας και της περιφρούρησης, το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας!
Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει!