Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Χανιά 2-07-08

Η Κ.Ο. Χανίων του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) καλεί το δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και κάθε δημοκράτη των Χανίων να καταδικάσει αποφασιστικά τη φασιστικού τύπου ενέργεια που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, 1 Ιούλη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιου τύπου επικίνδυνες και αντιδραστικές ενέργειες δεν είναι τυχαίες ούτε ξεκάρφωτες. Ερχονται να συμπληρώσουν την επίσημη εφαρμοζόμενη πολιτική της τρομοκρατίας, του χαφιεδισμού και της καταστολής των λαϊκών αγώνων, την επίσημη κατεύθυνση απονομιμοποίησης της όποιας αριστερής δράσης και λαϊκής αντίστασης. Αυτή η αντιδραστική κατεύθυνση που υιοθετείται σήμερα επίσημα με στόχο την υπηρέτηση της αδηφαγίας του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της αστικής τάξης δεν στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι συχνά εγκαλείται προς «συμμόρφωση»…
Στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας και τέτοιων ενεργειών είναι ο εργαζόμενος λαός που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή επίθεση, παλεύοντας για τα πραγματικά του προβλήματα, η νεολαία που διεκδικεί το δικαίωμα στις σπουδές, οι μετανάστες που διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή που τους στερεί η ιμπεριαλιστική λεηλασία των χωρών τους.
Στο στόχαστρο επίσης, ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι οι αγώνες των Χανιωτών ενάντια στις βάσεις του θανάτου, που δηλητηριάζουν από κάθε άποψη τον τόπο μας. Τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου στα Χανιά και σ’ όλη τη χώρα αφορά, μ’ αυτή την έννοια, η υπόθεση καταδίκης και απομόνωσης των όποιων αντιδραστικών αντιλήψεων και πρακτικών σαν αυτή σε βάρος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας είναι σπουδαία υπόθεση για τη μαζική λαϊκή πάλη. Και η μαζική λαϊκή πάλη δεν είναι απλά πολύτιμη, αλλά αποτελεί μοναδική διέξοδο απέναντι στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η πολιτική του συστήματος στο λαό.