Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2008

Ρυθμίσεις για τη (μη) εισαγωγή των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στις 26 Ιούνη τις νέες ρυθμίσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για την ακρίβεια, ανακοίνωσε τους ακριβείς όρους για τη μη εισαγωγή τους, για τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό τους από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ «έχουν τη δυνατότητα» πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνοντας εξετάσεις μαζί με τους τελειόφοιτους του Ενιαίου Λυκείου, γεγονός που αφενός αυξάνει τον αριθμό των μαθημάτων στα οποία εξετάζονται. Από την άλλη -και αυτό είναι το βασικότερο- δίνεται μια ψευδής εικόνα για τα ίδια τα ΕΠΑΛ, από την οποία αποκρύπτεται το ότι με δυσκολία φτάνουν βιβλία και καθηγητές ή ότι είναι ένα ολόκληρο ζήτημα το πώς βγαίνει η ύλη. Αυτό που -προφανώς- αποκρύπτεται στην ουσία είναι ότι τα ΕΠΑΛ δεν φτιάχτηκαν για να είναι λύκεια με αξιώσεις και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά για να διοχετεύεται εκεί μια μεγάλη μάζα μαθητών προκειμένου να αποσυμπιέζεται ο πληθυσμός των Γενικών Λυκείων και όσων διεκδικούν να σπουδάσουν.
Το υπουργείο Παιδείας δεν μοιράζει ξαφνικά δικαιώματα και όνειρα. Απλώς δημιουργεί εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίσουν στο σύστημα την ταξική εκπαίδευση των λίγων κι εκλεκτών.