Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Ιουλ 2008

Οχι εργοστάσια ρεύματος στον Κορινθιακό.

Μαζική συγκέντρωση στην Αντίκυρα ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα

Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή της Βοιωτίας και συνολικά ο Κορινθιακός κόλπος μετατρέπονται σε βιομηχανική ζώνη όπου η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει πάρει ήδη διαστάσεις. Το πρόβλημα έχει γίνει έντονο για τους κατοίκους της περιοχής με προοπτική να οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Οι ντόπιοι ψαράδες παραπονιούνται ότι στην άλλοτε πλούσια θάλασσα του Κορινθιακού τα ψάρια έχουν μειωθεί δραματικά. Με βάση το σχεδιασμό που υλοποιείται για την εγκατάσταση ενεργειακού κέντρου στη θέση όπου βρίσκεται και λειτουργεί εδώ και χρόνια το εργαστάσιο παραγωγής αλουμίνας, η περιβαλλοντική καταστροφή θα ολοκληρωθεί. Η ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας θα μετατραπεί σε μια ακόμα Πτολεμαΐδα και ο Κορινθιακός κόλπος σε βιομηχανική χαβούζα!
Κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς αντιδρούν σ’ αυτή την προοπτική και έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων, το πρωί της Κυριακής 13 Ιούλη, κινήσεις, πρωτοβουλίες, περιβαλλοντικοί σύλλογοι και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κορινθιακού κόλπου συγκεντρώθηκαν στην Αντίκυρα, ένα από τα παραλιακά χωριά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το εργοστάσιο της αλουμίνας, όπου ήδη λειτουργεί ηλεκτροπαραγωγική μονάδα. Η συγκέντρωση στην προβλήτα της παραλίας της Αντίκυρας μαζικοποιήθηκε και με τη συμμετοχή περίπου 400 διαδηλωτών που έφτασαν με καραβάκι από την πλευρά της Πελοποννήσου.
Μετά από τις σύντομες ομιλίες και χαιρετισμούς οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα και πούλμαν στην κορυφή του παρακείμενου λόφου από όπου και ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη την είσοδο του εργοστάσιου αλουμίνας.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε στη συγκέντρωση με πανό και προκήρυξη, συμμετείχε στην κινητοποίηση και μίλησε με αγωνιστές της περιοχής.
Σ’ αυτό το φύλλο της Π.Σ. δημοσιεύουμε συνεντεύξεις αγωνιστών, που είναι αρκετά αναλυτικές και κατατοπιστικές για το ζήτημα. Για λόγους οικονομίας του χώρου, η τοποθέτηση που μας έστειλε συναγωνίστρια από την Επιτροπή Αγώνα Θίσβης, θα δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο.