Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

Η αντιπολεμική-αντιβασική διαδήλωση της 18ης Οκτώβρη να είναι μόνο η αρχή

ΣΟΥΔΑ

Με αξιόλογη μαζικότητα (πάνω από 500 άτομα) πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτώβρη η αντιπολεμική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια μπροστά από την πύλη της αμερικάνικης βάσης στο Μαράθι του κόλπου της Σούδας. Η διαδήλωση έδωσε κουράγιο στον κόσμο των Χανίων που πνίγεται από την ενίσχυση της παρουσίας της αμερικανονατοϊκής δολοφονικής μηχανής δίπλα στα σπίτια του.
Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, με τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα από τους ράμπο της βάσης, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις υποτέλειας των τοπικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τέτοιου μεγέθους κινητοποίηση έχει να γίνει από το 2003 με την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ (που ήταν βέβαια πολύ πιο μαζική).
Αυτή η έλλειψη αγωνιστικής απάντησης στο βάθεμα της εξάρτησης και στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων δεν είναι φαινόμενο μόνο των Χανίων. Αιτία του φαινομένου είναι η υποχώρηση της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα και η συστηματική καλλιέργεια του πασιφισμού και των αυταπατών για τη φύση και τον χαρακτήρα του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Οι τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο και η γενικότερη παρόξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε σχέση αλληλοτροφοδότησης με την παγκόσμια οικονομική κρίση γεννούν όπως είναι φυσικό την ανησυχία στον κόσμο…
Αυτό είναι πλέον έκδηλο στο λαό και τα μέλη της οργάνωσής μας το διαπίστωσαν μέσα από τη μαζική καμπάνια προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου που περιγράψαμε σε προηγούμενη ανταπόκριση… Η ανησυχία του λαού μπορεί και πρέπει σήμερα να αξιοποιηθεί από τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να κινηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση για να δυναμώσει ξανά το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που είναι επιτακτική ανάγκη και μονόδρομος για το μέλλον των λαών στη χώρα μας, στα Βαλκάνια, παγκόσμια.
Ο φόβος απέναντι στους ισχυρούς που οδηγεί στην υποταγή είναι αυτό που θέλουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιες δυνάμεις της υποτέλειας.
Η πάλη ενάντια στον εφησυχασμό, τον πασιφισμό αλλά και την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών είναι ανάγκη να δυναμώσει απ’ αυτούς που δεν έχουν αυταπάτες και τοποθετούνται στ’ αλήθεια ενάντια στο βάρβαρο από κάθε άποψη καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα… Η αντιιμπεριαλιστική πάλη, που βασική έκφρασή της στη χώρα μας είναι η πάλη ενάντια στις βάσεις, δεν αποπροσανατολίζει τον αγώνα του λαού για να μη φορτωθεί η κρίση των καπιταλιστών στις πλάτες του. Ισα ίσα, η βαθύτερη κατανόηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία της βάρβαρης καταστροφικής φύσης του συστήματος συμβάλλει στο δυνάμωμα των αγώνων για τα δίκια του λαού και της νεολαίας… Με αυτές τις σκέψεις ας πασχίσουμε στα Χανιά και σε όλη τη χώρα, παίρνοντας κουράγιο και εμείς από την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 18/10, για το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης, κάτι που είναι επιτακτικά αναγκαίο.