Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Νοε 2008

Με πολύ μεγάλη μαζικότητα η απεργία

ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε η απεργία της Τρίτης και στην Κέρκυρα, τη μεγαλύτερη ίσως διαδήλωση από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Σημίτη για το ασφαλιστικό. Διακριτή ήταν και η παρουσία των απεργών της Ολυμπιακής με δικά τους συνθήματα και μπλοκ. Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας είχε αποφασίσει να γίνει η προσυγκέντρωση στο αεροδρόμιο και να ακολουθήσει πορεία ως το κέντρο της πόλης και τη Νομαρχία, ξεφεύγοντας έτσι από τη συνηθισμένη διαδρομή. Αν και η απόσταση ήταν μεγάλη, η διαδήλωση πλήθαινε και δυνάμωνε όσο πέρναγε η ώρα, ενώ ο κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια και χαιρετούσε τους απεργούς.
Στο συλλαλητήριο το ΚΚΕ(μ-λ) έκανε παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η παρουσία της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, που για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία εμφανίστηκε σε απεργία.
Το ΠΑΜΕ και αυτήν τη φορά, όπως και κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια, διοργάνωσε τη δική του πορεία και προσυγκέντρωση, την ίδια ώρα και μέρα, αλλά σε διαφορετικό χώρο.
Την επόμενη μέρα, στις 22/1/2008, που είχε προκηρυχθεί η απεργία της ΓΣΕΒΕΕ, η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν τόσο μεγάλη και η πίεση προς τα πολυκαταστήματα και τα σουπερμάρκετ να μην ανοίξουν τόσο αποτελεσματική που η αγορά κυριολεκτικά παρέλυσε, καθιστώντας την απεργία αυτή μια από τις μεγαλύτερες της τελευταίας δεκαετίας.